China, revenire spectaculoasă. Previziunile indică o creștere economică de 8,6% pentru 2021

China, revenire spectaculoasă. Previziunile indică o creștere economică de 8,6% pentru 2021

China a înregistrat o creștere economică spectaculoasă în primul trimestru al acestui an, atingând o rată record de 18,3% datorită cererii în creştere pe plan intern şi extern şi a sprijinului guvernamental oferit firmelelor mai mici, scrie Mediafax.

Chiar dacă ritmul de recuperare este aşteptat să se mo­dereze, a doua mare eco­no­mie a lumii este aştep­tată să avanseze cu 8,6% în 2021, potrivit unui sondaj Reuters, rată ce ar devansa ţinta de creştere anuală a guvernului de peste 6%.

Ajutată de măsurile stricte de gestionare a virusului şi de susţinere de urgenţă pentru companii, eco­no­mia chineză şi-a revenit de pe urma unui declin dramatic de 6,8% consemnat pe primele trei luni ale anului trecut. Revenirea a fost gene­rată în primul rând de exporturi şi mai recent de o redresare constantă a consumului.

Liu Aihua, purtător de cuvânt al biroului naţional de statistică, a declarat că deşi economia chineză a început anul pe o poziţie solidă, sectorul ser­viciilor şi firmele mai mici au în continuare în faţă riscuri însemnate, în timp ce cheltuielile de consum ar putea rămâne moderate.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Sărăcia i-a scos în stradă pe columbieni

Sărăcia i-a scos în stradă pe columbieni

Distribuie dacă ți-a plăcut Columbia este în stradă de câteva zile, între protestatari şi forţele de ordine având loc ciocniri puternice. Mişcările de stradă au fost declanşate de impozitele propuse asupra serviciilor esenţiale, asupra alimentelor şi a veniturilor lucrătorilor, pe fondul unei pandemii care golește populaţia de resurse. Protestele au început în 28 aprilie.   Represiunile […]