CFR întrerupe seria de victorii a rivalei FCSB și se menține în lupta pentru titlu

CFR întrerupe seria de victorii a rivalei FCSB și se menține în lupta pentru titlu

Formația lui Edi Iordănescu a reușit să se impună în fața rivalei din capitală, scor 2-0.

Ritmul partidei din Gruia a fost unul ridicat încă de la început. Centralul partidei a trecut cu vederea un henț comis de Camora în careu în minutul 3, iar nivelul tensiunii dintre jucători a urcat. Clujenii l-au pierdut pe Mario Rondon după aproape opt minute, iar perspectivele unui succes scădeau pentru “feroviari”.

Echipa lui Edi Iordănescu a cedat inițiativa oaspeților și a încercat acțiuni pe contraatac. Jocul a fost unul dur, cu intrări de multe ori la limita regulametului. Defensiva campioanei a făcut față atacurilor FCSB-ului, însă ofensiva CFR-ului a scărțăit.

Vojtus a avut prima ocazie, la jumătatea primei reprize, însă execuția sa a trecut peste poartă (21). Chiar dacă nu au dominat jocul, “feroviarii” au obținut un penalty cu 10 minute înainte de finalul reprizei, în urma unui duel între Vojtus și Miron.

Deac s-a îndreptat cu siguranță spre balon și și-a adus echipa în avantaj. În ciuda eforturilor oaspeților, la pauză, tabela indica 1-0 pentru clujeni.

Jucătorii formației din capitală au ieșit mai concentrați de la cabine și s-au instalat în jumătatea campioanei încă din primele secvențe ale actului secund. La 10 minute de la reluare, Bălgrădean a salvat în fața lui Coman (55). Imediat, Cristea a fost și el aproape de a egala (55). Man și-a încercat și el norocul, iar șutul său a lovit bara transversală (59).

Apoi, Bălgrădean a avut un nou reflex salvator în fața aceluiași Coman. Deși echipa clujeană era înghesuită în propria jumătate, Costache a reușit să profite de o nesincronizare în apărarea adversă și adus scorul la 2-0 (73). Oaspeții au acuzat șocul golului încasat și nu s-au mai regăsit.

În ultimele minute, Costache putea înscrie din nou după o fază asemănătoare cu cea din care a înscris, însă jucătorul de bandă al CFR-ului l-a luat la țintă pe Vlad. „Feroviarii” au conservat rezultatul până la final, au reușit să întrerupă seria de victorii a FCSB-ului și se mențin în lupta pentru titlu în Liga 1. 

Echipe de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic (Manea ‘46), Burcă, Vinicius, Camora – Deac (Păun ‘77), Soares (Hoban ‘46), Djokovic – Joca (Chipciu ‘3), Rondon (Vojtus ‘8), Costache

FCSB: Vlad – Crețu, Miron, Cristea, Briceag – Vînă, Ov.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

De Cătălin Vușcan  /   Știri   /   Publicat: Joi, 06 mai 2021, 12:16   /   Actualizat: Joi, 06 mai 2021, 12:22   /   0 comentarii   france24 AFP Português a postat recent un videoclip unde Președintele Braziliei, Jair Bolsanoro, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că virusul covid provine […]