Ce persoane ar trebui să discute cu medicul înainte de a se vaccina

Ce persoane ar trebui să discute cu medicul înainte de a se vaccina

Boala COVID-19 poate avea complicații grave, care îți pot pune viața în pericol. Totodată, dacă te îmbolnăvești, ai putea transmite boala membrilor familiei, prietenilor și altor persoane din comunitatea ta.

Sursă foto: Shutterstock

Vaccinarea COVID-19 este o modalitate sigură de a te proteja împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2. Vaccinul anti-COVID-19 este un mijloc important în stoparea pandemiei cu care ne confruntăm în prezent. Când o persoană se vaccinează riscul de infectare este redus. Astfel, este mult mai puțin probabil să transmită boala și celorlalți. Pe măsură ce mai multe persoane dintr-o comunitate se vaccinează, mai puține persoane rămân vulnerabile și așadar, există mai puține riscuri de transmitere a agentului patogen de la persoană la persoană, scrie doc.ro.

Oprirea pandemiei actuale necesită utilizarea tuturor mijloacelor pe care le ai la dispoziție. Purtarea măștilor de protecție și distanțarea fizică te ajută să reduci riscul de infectare cu noul coronavirus sau de răspândire în comunitate, dar aceste măsuri nu sunt suficiente. Vaccinurile vor pregăti ogranismul să lupte împotriva virusului, dacă ești expus. Combinația dintre vaccinare și respectarea recomandărilor oferite de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) pentru a te proteja pe tine, dar și pe ceilalți, va oferi cea mai bună protecție împotriva bolii COVID-19.

Vaccinurile funcționează antrenând și pregătind apărarea naturală a corpului, sistemul tău imunitar, pentru a recunoaște și a combate virusurile și bacteriile pe care le vizează. Dacă organismul este expus ulterior, la acești germeni cauzatori ai bolii, corpul este imediat pregătit să-i distrugă, prevenind astfel, îmbolnăvirea. Vaccinurile anti-COVID-19 sunt concepute pentru a învăța sistemul imunitar al organismului să recunoască și să blocheze în condiții de siguranță, virusul care cauzează boala COVID-19.

Categoriile de persoane care vor fi prioritar vaccinate

Vaccinul anti-COVID-19, de tip ARNm, se găsește sub denumirea comercială de Comirnaty (concentrat steril).

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

Când vorbim de produse personale de îngrijire vorbim în primul rând de încredere, produsele Septona având particularitatea de a se integra rapid și de a deveni o constantă în viața de zi cu zi a consumatorilor. De aceea, Septona a implementat un sistem complex de monitorizare și certificare a calității, o călătorie de cercetare și […]

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

VIDEO Președintele Braziliei, primul care „sparge gheața” după plecarea lui Trump: „Virusul Covid-19 a fost creat în laborator pentru a lansa un război chimic și bacteriologic”

De Cătălin Vușcan  /   Știri   /   Publicat: Joi, 06 mai 2021, 12:16   /   Actualizat: Joi, 06 mai 2021, 12:22   /   0 comentarii   france24 AFP Português a postat recent un videoclip unde Președintele Braziliei, Jair Bolsanoro, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că virusul covid provine […]