Ce îi va aștepta pe sportivi la JO – Măsura zilnică impusă de organizatorii niponi

Ce îi va aștepta pe sportivi la JO – Măsura zilnică impusă de organizatorii niponi

Principalele foruri implicate în organizarea JO de la Tokyo au decis măsurile care se vor lua pe durata competiției, pentru ca totul să se desfăşoare în siguranţă. Printre ele se numără și testarea Covid-19 la care vor fi supuși sportivii pe toată perioada competiției.

Potrivit site-ului oficial al JO, toţi participanţii vor fi obligaţi să facă două teste Covid-19 înainte de a pleca spre Japonia.

Sportivii şi apropiaţii lor vor fi testaţi zilnic, pentru a se minimiza riscul apariţiei unor cazuri pozitive asimptomative. Datele şi orele vor fi stabilite în funcţie de programul evenimentelor sportive, potrivit News.ro.

Toţi ceilalţi participanţi la JO vor fi testaţi zilnic în primele trei zile de după sosirea în Japonia. Apoi, ei vor avea parte de testări în mod regulat, în funcţie de rolul lor şi gradul de contact cu sportivii.

Toţi participanţii la JO trebuie să respecte în principiu activităţile din planul lor de activitate şi să menţină distanţa socială faţă de japonezi. În plus, ei trebuie să folosească în principiu doar vehiculele dedicate Jocurilor Olimpice, fără a avea posibilitatea folosirii transportului public.

De asemenea, participanţii la JO trebuie să mănânce doar în locuri stabilite, în care sunt luate măsuri anti-Covid-19, sau în camerele lor, folosind room service sau serviciile de livrare de mâncare.

Îngrijorări din partea personalului medical

Cu toate acestea, unii experţi medicali şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice în acest moment, în care variantele extrem de contagioase ale virusului se răspândesc în multe ţări şi când presiunea asupra sistemului medical a crescut.

Miercuri, un înalt oficial al executivului japonez a declarat ca guvernul ţării sale va asigura aproximativ 30 de spitale capabile să primească sportivi şi oficiali în timpul Jocurilor Olimpice, potrivit Agerpres.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare