Câți T-Rex au trăit vreodată pe Terra? – Cercetătorii au făcut câteva estimări interesante

Câți T-Rex au trăit vreodată pe Terra? – Cercetătorii au făcut câteva estimări interesante

Pe Terra au trăit simultan 20.000 de dinozauri Tyrannosaurus rex iar în total în două milioane de ani au existat 2,5 miliarde de exemplare de T-Rex, dinozaurul celebru pentru mărimea sa și pentru dinții gigantici. O cercetare a încercat să estimeze câți T-Rex au existat, dar rezultatele sunt într-o marjă largă. S-au descoperit aproximativ 40 de fosile de T-Rex. dinozaurul care a fost pentru prima oară descris în 1905. Cel mai celebru are 12 metri lungime, cântărea 9 tone și se estimează că a trăit 33 de ani.

Proiectul a fost condus de un paleontolog pe nume Charles Marshall și ideea a fost de a se încerca ”numărarea” dinozaurilor T-Rex care au trăit pe Terra în perioada de 2,4 milioane de ani în care se știe că au existat în America de Nord. Paleontologii au făcut calcule computerizate pornind de la mai mulți factori: zona geografică, masa corporală, vârsta la care dinozaurii atingeau maturitatea sexuală și cât dura o generație.

În studiu s-a pornit de la următoarele presupuneri: un adult cântărea în medie 5,2 tone, durata medie de viață era de 28 de ani, iar aria totală de răspândire a acestei specii de dinozauri era de 2,3 milioane kmp.

Evident că nu avem cum să știm dacă datele se apropie de realitate, însă numărul avansat pentru câte exemplare trăiau simultan a fost de 20.000, calculele arătând că acest număr nu ar fi putut sub nicio formă să fie mai mic de 1.300 de adulți, dar în niciun caz mai mare de 328.000. Marjele sunt, așadar, foarte mari.
.
Dacă numărul de 20.000 ar fi aproape de realitate, înseamnă că în total pe Terra au trăit 2,5 miliarde de dinozauri T-Rex, dar probabil că au fost mult mai mulți, unii cercetători spunând că simultan au trăit de ordinul zecilor de mii sau peste 100.000.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare