Câte doze de vaccin anti-COVID-19 va primi România, în prima tranşă

Câte doze de vaccin anti-COVID-19 va primi România, în prima tranşă

De dozele de vaccin anti-COVID-19 pe care le va primi România, din prima tranşă cumpărată de UE, vor beneficia persoanele vulnerabile şi categoriile profesionale.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că României îi vor reveni aproximativ 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din prima tranşă de 30 de milioane de doze.

„Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. (…) României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze”, a afirmat Nelu Tătaru.

Întrebat cine va beneficia de aceste doze, ministrul Sănătății a menţionat categoriile vulnerabile şi cele profesionale, respectiv cadrele medicale şi cadrele didactice.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

‘Guvernul meu’ pune lacătul pe Valea Jiului. Minerii, lăsați pe drumuri… – 60m.ro

‘Guvernul meu’ pune lacătul pe Valea Jiului. Minerii, lăsați pe drumuri… – 60m.ro

Distribuie acest articol! Toţi cei 700 de angajaţi ai Termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au fost concediaţi colectiv în cadrul programului de restructurare al companiei, care prevede disponibilizarea unui număr de 1.477 de salariaţi. Anterior, 777 de mineri de la exploatările de huilă din Valea Jiului au fost disponibilizaţi din cadrul CEH, […]