Brokerii de la Cluj vor susține preferențial companii care emit obligațiuni

Brokerii de la Cluj vor susține preferențial companii care emit obligațiuni

Societatea de intermediere BRK Financial Group Cluj a devenit primul market maker al emitentului (MME) pentru obligațiuni la Bursa de Valori București (BVB).

Din 6 aprilie, emisiunea de obligațiuni listată în 26 martie de dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), de 6,6 milioane euro, va beneficia de serviciile de MME oferite de BRK Financial. „MME este unul dintre cei mai importanți participanți la piață.

Ajută la creșterea lichidității, iar cu cât un instrument financiar este mai lichid, cu atât este mai atractiv pentru investitori. Lichiditatea unui instrument financiar constituie unul dintre cei mai importanți factori în evaluarea unei companii prin prisma prețului acțiunilor”, a explicat Adrian Tănase, director general al BVB.

„Vom afișa cotații ferme de cumpărare și vânzare pentru seria de obligațiuni, într-un volum de minimum 60 de obligațiuni pe ambele sensuri (echivalentul a câte 30.000 de euro la cerere și ofertă)”, spune Monica Ivan, directorul BRK. „O lichiditate solidă va spori apetitul investitorilor pentru obligațiunile emise de societatea noastră. Activitatea de MME va fi prestată de BRK în baza unui contract semnat cu Impact”, a precizat Sorin Apostol, director general al IDC.

MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum și cu BVB.

IDC este primul dezvoltator imobiliar după perioada comunistă, companie fondată cu capital integral românesc, fiind primul reprezentant al sectorului listat la BVB. Misiunea sa este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde moderne, în marile orașe ale țării. BRK a fost înființată în 1994, inițial ca Broker Cluj, cu activitatea de bază structurată în direcțiile de afaceri intermediere și tranzacționare.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Doi jucători de la CFR Cluj incluși în echipa etapei din Liga 1

Doi jucători de la CFR Cluj incluși în echipa etapei din Liga 1

În urma succesului de la Clinceni, doi fotbaliști ai campioanei au fost incluși în cel mai bun 11 al rundei cu numărul 6 din play-off/play-out. CFR Cluj a reușit să se impună la limită, scor 1-0, în fața ultimei clasate din play-off. Totuși, doi dintre elevii lui Edi Iordănescu se află printre remarcații etapei. Andrei […]

Măsurile de relaxare anunțate pentru această vară, subiect de discuție la Guvern

Măsurile de relaxare anunțate pentru această vară, subiect de discuție la Guvern

Distribuie dacă ți-a plăcut Premierul Cîțu a anunțat că, în cadrul ședinței de astăzi a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate, se va discuta despre măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 mai, precum renunţarea la mască pe plajă, despre organizarea de petreceri private cu persoane vaccinate, dar şi despre programul […]