Biserica Ortodoxă Română NU FACE CAMPANIE PENTRU VACCINARE. Tot mai multe știri mincinoase și campanii false ale Guvernului se încadrează la categoria FAKE NEWS de STAT

Biserica Ortodoxă Română NU FACE CAMPANIE PENTRU VACCINARE. Tot mai multe știri mincinoase și campanii false ale Guvernului se încadrează la categoria FAKE NEWS de STAT

De la Ministerul Insanității, denumit abuziv al Sănătății, aflăm dintr-o postare de ieri seară, aruncată propagandist-pompieristic pe Facebook, o ȘTIRE FALSĂ, adică, pe limba lor, FAKE NEWS. De Stat. Și anume, după cum zice M.I.:

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: „Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău.”

Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”  

Parcă ar fi un promo la Baha’i, că ei sunt cu toate religiile și credințele împreună. Raed Arafat știe mai bine de ce, cum și, mai ales, unde.

 

Minciuna e prin omisiune, pentru că, fără exactitate, lasă să se înțeleagă faptul că Biserica va difuza Broșura enoriașilor.

Dintr-o altă postare, mai aflăm și că foto-modelul militar Valeriu Gheorghiță ar fi aplaudat „implicarea BOR în campania de vaccinare”.

Toate acestea sunt falsuri. Fake News. Pentru că și unii credincioși au dat crezare acestor distorsionări manipulatorii ale realității – între care și cititori respectabili ai ActiveNews -, menționăm că din scrisoarea Patriarhului Daniel trimisă în teritoriu – la care face referire MInisterul Sănătății – reiese clar că Broșura (maculatura – n.n.) în cauză nu este transmisă enoriașilor ci numai personalului bisericilor și mănăstirilor.

În realitatea, prin scrisoarea respectivă, Patriarhia Română își
îndeplinește obligația firească de instituție a statului român –
probabil singura autentică a statului român – de a informa. Și nimic
altceva. Nicăieri nu se recomandă vaccinarea în textul semnat de Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel și vicarul Corduneanu.

Dimpotriva,
se spune foarte clar în ultimul rând, ca să intre bine în capul
tuturor, că această informare este dată tuturor „pentru a putea decide
în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze”.

Dar tot
Patriarhia Română s-a exprimat categoric în această privință subliniind
deja printr-o adresă publică faptul că VACCINAREA NU ESTE OBLIGATORIE:

În Comunicatul amintit se arată foarte clar că Biserica nu își poate asuma propaganda oficială:

„În
legătură cu „caracterul sigur al actului de vaccinare”, cei
care au autoritatea profesională și
morală

recomande un vaccin absolut nou
și
descoperit recent sunt exclusiv specialiștii
din domeniul medical respectiv.

În
acest sens, Patriarhia Română salută vestea bună a apariției
vaccinului care ar putea diminua și
stopa actuala pandemie,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

La puțin timp după sărbători a fost consemnată moartea unui jurnalist din „prima linie” a presei anilor ’90, devenit ulterior scriitor, diplomat și profesor. S-a stins un jurnalist de forță al anilor ’90: Radu Ciobotea, fost reporter de front în fosta Iugoslavie. Acesta era un adevărat reper de profesionism în gazetăria din Banat, cu contribuții […]

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Distribuie dacă ți-a plăcut Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții a 14 ONG-uri, majoritatea din mișcarea #Rezist, pe teme ce țin de justiție, relatează Clujjust.ro. ”Ministrul a salutat prezența reprezentanților ONG-urilor și interesul acestora de a coopera în vederea implementării măsurilor care intră în aria de competență a Ministerului Justiției, asumate prin […]