Bătaie mare pe lăptarii de la Bonas. Investitorii au cumpărat toate acțiunile puse în vânzare

Bătaie mare pe lăptarii de la Bonas. Investitorii au cumpărat toate acțiunile puse în vânzare

Producătorul de lactate Bonas Import Export (BEI) Apahida a încheiat anticipat un plasament privat de acţiuni prin societatea de brokeraj Interdealer Capital Invest (ICI), prin intermediul căruia a atras de la investitori 10 milioane de lei.

“În perioada de subscriere, din totalul de 1,9 milioane de acțiuni oferite spre vânzare, au fost subscrise 2,07 milioane, cu o valoare nominală de 1 leu şi un preţ de vânzare de 5 lei. Valoarea subscrierilor a fost de 10,3 milioane de lei, înregistrându-se un grad de suprasubscriere de 104%”, a transmis BEI.

Conform mecanismului descris în documentul de prezentare aferent plasamentului privat, alocarea acţiunilor se va face pro-rata, iar indicele de alocare va fi de 0,9 acţiuni primite la una subscrisă, cu rotunjiri în jos până la cel mai apropiat număr întreg de acţiuni pentru fiecare formular de subscriere validat.

Distribuţia suplimentară de acţiuni nealocate ca urmare a rotunjirilor în jos, se va face conform algoritmului Bursei de Valori București. Data tranzacţiei a fost 5 aprilie, decontarea urmând să aibă loc în 7 aprilie, prin intermediul sistemului Depozitarului Central. Conducerea BEI anticipa că în plasamentul privat se vor vinde acţiuni de 40% din capitalul social al societăţii.

Acţionarii Bonas au aprobat majorarea capitalului social prin aport în numerar la valoarea nominală, în cadrul exercitării dreptului de preferinţă al investitorilor care, dacă deţin acţiuni la data de înregistrare, pot să subscrie două acţiuni noi la valoarea nominală de 1 leu pentru fiecare deţinută, totalul fiind de 4,9 milioane de acţiuni.

Banii din majorarea de capital vor fi folosiţi în capacitatea de producţie şi procesare şi în extinderea reţelei de magazine, la nivel regional şi ulterior naţional, cu 5-10 magazine în Bucureşti. BEI deţine 17 magazine proprii,  având o capacitate de procesare de 15.000 de litri pe zi.

Societatea a fost înființată de frații Vasile și Emil Naș, alături de cumnatul lor, Petru Brad. Scopul a fost folosirea ca unică materie primă pentru produse a laptelui proaspăt. Firma a pornit ca atelier de prelucrare a laptelui, care procesa 200-400 de litri de pe zi și oferea spre vânzare un prim derivat din laptele de vacă, telemeaua. Societatea a folosit pentru dezvoltare fonduri europene SAPARD.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Doi jucători de la CFR Cluj incluși în echipa etapei din Liga 1

Doi jucători de la CFR Cluj incluși în echipa etapei din Liga 1

În urma succesului de la Clinceni, doi fotbaliști ai campioanei au fost incluși în cel mai bun 11 al rundei cu numărul 6 din play-off/play-out. CFR Cluj a reușit să se impună la limită, scor 1-0, în fața ultimei clasate din play-off. Totuși, doi dintre elevii lui Edi Iordănescu se află printre remarcații etapei. Andrei […]

Măsurile de relaxare anunțate pentru această vară, subiect de discuție la Guvern

Măsurile de relaxare anunțate pentru această vară, subiect de discuție la Guvern

Distribuie dacă ți-a plăcut Premierul Cîțu a anunțat că, în cadrul ședinței de astăzi a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate, se va discuta despre măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 mai, precum renunţarea la mască pe plajă, despre organizarea de petreceri private cu persoane vaccinate, dar şi despre programul […]