Barna îi cere demisia lui Cîțu. PSD se pregătește să vină la guvernare cu PNL

Barna îi cere demisia lui Cîțu. PSD se pregătește să vină la guvernare cu PNL

Liderul USR, vicepremierul Dan Barna, a declarat miercuri că revocarea lui Vlad Voiculescu, că este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra capacităţii premierului de a conduce România într-o perioadă delicată. El a precizat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS.

”Demiterea ministrul Sănătăţii este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică foarte multe semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România. Ne-am asumat în momentul în care am constituit acest guvern de coaliţie să luăm deciziile majore împreună, prin consultare şi prin dialog şi asta s-a întâmplat până astăzi. În această dimineaţă, am fost invitat de premier la o discuţie, în care mi-a comunicat o decizie deja luată şi transmisă preşedintelui României. Nu a existat nicio consultare anterioară, nici astăzi, nici ieri, nici în ultimele zile legată de o astfel de decizie, cu atât mai mult cu cât luni în şedinţa coaliţiei agreaserăm că ne reîntoarcem la obiectivul de guvernare şi ieşim din acest joc de balet politic în care fiecare încearcă să-şi mărească impresia artistică”, a declarat Dan Barna după şedinşţa conducerii USR PLUS.

În opinia sa, ”este o decizie care aruncă coaliţia de guvernare într-o criză majoră”.

”Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS. Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului, a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corup şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzut reacţiile foarte vehemente şi  foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni.”, a afirmat Barna

Barna a afirmat că şi desemmnarea sa ca interimar la Ministerul Sănătăţii este tot o decizie  unilaterală.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare