Banii n-aduc fericirea?!

Banii n-aduc fericirea?!

Un cântec are mare succes în această perioadă: „Banii n-aduc fericirea” a lui Feli.

Dar o fi oare adevărat, din moment ce oamenii săraci le duc lipsa, iar în cazul celor bogați le întreține stilul de viață luxos?

În esență banii nu aduc fericirea în mod direct. Banii reprezintă doar un mijloc de schimb al bunurilor produse de oameni. Bunurile produse sunt rezultatul muncii fizice sau intelectuale a oamenilor. În esență banii sunt o reflexie a muncii. Nu muncești atunci nu ai bani.

Mai sunt acei cetățeni la care munca se reflectă printr-o activitate de furt a muncii altora. Se întâmplă și în regnul animal, spre exemplu cazul politicienilor români care de 30 de ani fură munca cetățenilor.

Fericirea este o stare de spirit interioară, dar poate fi cauzată de factori externi, iar bunăstarea reprezintă una dintre componenta. Hrana, îmbrăcămintea și adăpostul și reproducerea reprezintă nevoi umane de bază. Munca, adică banii, sunt necesari pentru satisfacerea lor.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Ducele şi ducesa de Sussex continuă „războiul” declarat companiilor mass-media din Marea Britanie şi au ameninţat postul BBC cu o acţiune în justiţie pentru publicarea unor „informaţii false şi defăimătoare” într-o ştire despre prenumele Lilibet acordat fiicei lor, care s-a născut la sfârşitul săptămânii trecute, informează miercuri site-ul revistei americane Variety, citează Agerpres. Disputa se […]

Untold revine! Festivalul va avea loc în septembrie

Untold revine! Festivalul va avea loc în septembrie

După ce ediţia din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19, organizatorii festivalului Untold au anunţat că anul acesta, de data aceasta în septembrie, petrecăreţii din toată lumea sunt aşteptaţi în Cluj-Napoca, la ediţia 6 a festivalului. Potrivit organizatorilor este primul mare festival din Europa anunţat pentru acest an. Potrivit unui comunicat transmis […]