Astronomii au detectat cea mai mare și îndepărtată ciocnire a două găuri negre

Astronomii au detectat cea mai mare și îndepărtată ciocnire a două găuri negre

Astronomii au detectat cea mai mare și îndepărtată ciocnire a două găuri negre. S-a putut realiza acest lucru cu ajutorul undelor gravitaționale emise de către aceste fenomen.

Se pare că aceste fenomen a avut loc însă acum mulți ani, jumătate din vârsta universului de astăzi. Fiind vorba de un fenomen foarte îndepătat el abia acum poate fi detectat pe pământ.

Fuziunea a produs o gaură neagră cu o masă de 150 de ori mai mare decât a Soarelui.

Pentru a detecta astfel de fenomene se folosesc undele gravitaționale generate de procese complexe și gigantice care se petrec în univers. Ele nu se pot vedea cu ochiul liber, cu ajutorul telescoapelor vizuale.

O stea foarte mare arde și atunci când rămâne fără combustibil se prăbușește în ea însăși sub presiunea propriei greutăți.

S-a estimat că cele două găuri negre cântăresc între 66 și 85 de mase solare.

sursa: nature.com

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Ducele şi ducesa de Sussex continuă „războiul” declarat companiilor mass-media din Marea Britanie şi au ameninţat postul BBC cu o acţiune în justiţie pentru publicarea unor „informaţii false şi defăimătoare” într-o ştire despre prenumele Lilibet acordat fiicei lor, care s-a născut la sfârşitul săptămânii trecute, informează miercuri site-ul revistei americane Variety, citează Agerpres. Disputa se […]