Apariția dinților de lapte, o cauză a febrei?

Apariția dinților de lapte, o cauză a febrei?

Erupția dinților este un proces fiziologic natural care constă în migrarea dintelui din poziția sa intraosoasă, din maxilar, pentru a apărea în cavitatea bucală. Erupția dinților de lapte începe de regulă, între 4 și 10 luni de la nașterea bebelușului. Apariția dinților de lapte, cunoscută și ca dentiția primară sau temporară, este aproape întotdeauna finalizată la un copil cu o vârstă de 30 de luni, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Problema simptomelor asociate cu erupția dinților de lapte a fost controversată, întrucât unele studii au raportat că simptomele specifice, mai ales febra, sunt corelate cu dentiția primară, în timp ce altele nu au demonstrat această legătură.

Astfel, apariția dinților de lapte a fost asociată, conform unora dintre studii, cu unele simptome care includ iritabilitatea, iritația gingivală, creșterea salivației, somnul agitat, diareea, pierderea poftei de mâncare și febra. Dintre aceste simptome, febra a fost cea mai frecvent raportată de către mame și specialiștii din domeniul sănătății, în puține studii adecvate, existente în literatura de specialitate.

Când încep să apară dinții de lapte?

În unele situații bebelușii se nasc cu dinții deja formați, acei dinți fetali, ce sunt prezenți deasupra liniei gingiei la naștere. În alte situații, unor bebeluși încep să le apară dinții de lapte înainte de a avea 4 luni, iar altora după 12 luni, dar majoritatea celor mici încep să aibă dentiție la aproximativ 6 luni.

Fiecare copil se manifestă diferit odată cu dentiția primară. Unii bebeluși abia scâncesc atunci când le iese un dinte de lapte, în vreme ce alții plâng și sunt capricioși pentru perioade lungi de timp.

Simptome creșterea dinților de lapte

Dinții de lapte apar uneori fără dureri sau disconfort, însă alteori, se pot observa simptome ca:

• gingiile iritate,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]