Am să mor și nu am să prind Cluj – București pe autostradă

Am să mor și nu am să prind Cluj – București pe autostradă

Titlul nu este o metaforă. Am realizat că am să mor înainte să șofez Cluj-Napoca – București doar pe autostradă.

În 2019, statistica arăta că în România speranța de viață a unui bărbat este de 72,9 ani, iar speranța de viață sănătoasă, de doar 67 ani. Așadar, după 67 ani, cel puțin statistic, dacă nu am grijă, îmi va fi greu să șofez cei 350 km (cam atâția sunt pe hârtie) de autostradă.

Și cel puțin statistic, în 20 de ani am să mor; or, știm că e imposibil să se poată construi în 20 de ani autostrada care “unește România”. Este ora 15:00, am făcut peste șase ore din Cluj până în Prislopu, asta și pentru că la volan este colegul meu, cel mai disciplinat șofer din câți există.

Waze îmi arată că de aici coada este până la Autostrada A1. Șoferii profesioniști au să-mi spună că a fost greșeala mea să plec cu mașina azi, când toată lumea se mișcă după minivacanță, iar tirurile care au fost trase pe dreapta în ultimele zile sunt și ele în mișcare compensatorie.

Așa se explică traficul infernal, practic o coloană neîntreruptă de mașini de la Cluj și până aici. Dar traficul aglomerat este de înțeles, și nu despre asta scriu acest scurt jurnal de călătorie. E o zi splendidă, excelentă pentru construcții. Pe tronsonul Aiud – Albă Iulia practic nu se lucrează, una-două utilaje din 10 în 10 km.

La nodul rutier din Sebeș nu se lucrează. Pe Sebeș – Sibiu autostrada este distrusă, se circulă pe foarte multe lungimi pe o singură bandă. Nu se lucrează decât în 2-3 locuri. Pe tronsonul Sibiu – Boită se văd mugurii de teren pregătit, dar nu pare să se lucreze undeva. Am avut noroc, nici un accident pe Valea Oltului, dar, surpriză, se lucrează la rosturi și de aceea în două locuri se merge pe un singur sens, la paletă.

Iar pe porțiunea Boita – Râmnicu Vâlcea și apoi Pitești nu a început nimic; înțelegem cu toții că în ținuturile Meșterului Manole este puțin probabil ca în 20 de ani să facem o autostradă. Cine nu crede să se uite la ruinele viaductelor căii ferate dintre Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea, începută de Ceaușescu în 1979.

Costul unei călătorii pe autostrada de 350 km este de mai puțin de 150 lei/persoană,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Continental și Amazon Web Services creează o platformă pentru dezvoltarea de software din industria auto, în care este implicată o echipă de dezvoltare avansată din Timișoara

Continental și Amazon Web Services creează o platformă pentru dezvoltarea de software din industria auto, în care este implicată o echipă de dezvoltare avansată din Timișoara

Continental și Amazon Web Services (AWS) vor lucra împreună în cadrul unui parteneriat, iar obiectivul colaborării pe termen lung cu AWS, care servește ca furnizor de cloud, este de a dezvolta Continental Automotive Edge (CAEdge) – o platformă modulară de hardware și software care conectează vehiculul la cloud și are o bancă de lucru virtual […]

Camelia Smicală ne dă vestea bună a zilei și a anului: Copiii ei sunt, definitiv, ACASĂ

Camelia Smicală ne dă vestea bună a zilei și a anului: Copiii ei sunt, definitiv, ACASĂ

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută! Doamna Camelia Smicală, medicul român care se luptă de mai mulți ani să-și redobândească fiica Maria și fiul Mihai […]