Aleksei Navalnîi le mulţumeşte piloţilor şi medicilor care au „jucat un rol cheie“ în salvarea vieţii sale

Aleksei Navalnîi le mulţumeşte piloţilor şi medicilor care au „jucat un rol cheie“ în salvarea vieţii sale

Opozantul rus Aleksei Navalnîi le-a mulţumit vineri piloţilor avionului în care i s-a făcut rău după otrăvirea cu Noviciok şi medicilor care i-au acordat primul ajutor după aterizare, fiind convins că toţi aceştia i-au salvat viaţa, consemnează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Aleksei Navalnîi

”Piloţii şi primii medici m-au ţinut în viaţă încă 15-20 de ore. Ce a urmat a fost dramatic şi merită o relatare separată, dar nu ar mai fi fost nimic de spus dacă nu ar fi fost aceşti băieţi. Vă mulţumesc, buni prieteni necunoscuţi !”, a scris Navalnîi pe contul său de Instagram.

Pe 20 august, el s-a îmbarcat într-un avion pe aeroportul oraşului siberian Tomsk cu destinaţia Moscova. Dar i s-a făcut rău în timpul zborului, motiv pentru care comandantul avionului a decis să aterizeze de urgenţă la Omsk, unde Navalnîi a fost internat în stare de inconştienţă într-un spital local. El a fost apoi transferat într-un spital din Berlin, unde în urma analizelor a fost confirmată otrăvirea cu substanţa neurotoxică Noviciok.

Apropiaţii săi au susţinut că aceasta i-ar fi fost pusă într-un ceai pe care l-a băut la aeroport, aspect ce nu a fost încă elucidat, fiind de asemenea posibil ca otrăvirea să se fi produs anterior, probabil la hotel, urme agent neurotoxic fiind găsite într-o sticlă de apă goală din camera unde a stat.

În mesajul său pe Instagram, Navalnîi le mulţumeşte multor persoane care l-au ajutat de atunci, dar insistă asupra celor care au ”jucat un rol cheie” în destinul său.

”Atât cât am reuşit să înţeleg (…), planul asasinilor era simplu: să mi se facă rău la 20 de minute după decolare şi să fiu ”deconectat” 15 minute mai târziu. Fără asistenţă medicală, după o oră mi-aş fi continuat călătoria într-un sac negru de plastic”,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Harry şi Meghan critică din nou presa britanică şi acuză BBC de calomnie

Ducele şi ducesa de Sussex continuă „războiul” declarat companiilor mass-media din Marea Britanie şi au ameninţat postul BBC cu o acţiune în justiţie pentru publicarea unor „informaţii false şi defăimătoare” într-o ştire despre prenumele Lilibet acordat fiicei lor, care s-a născut la sfârşitul săptămânii trecute, informează miercuri site-ul revistei americane Variety, citează Agerpres. Disputa se […]