ActiveNews TV a început emisia LIVE. Prima transmisie – Prim Plan cu Pompiliu Diplan: „Când țara arde, tu n-ai voie să te piepteni. Și țara arde, cu cea mai mare minciună din lume!”

ActiveNews TV a început emisia LIVE. Prima transmisie – Prim Plan cu Pompiliu Diplan: „Când țara arde, tu n-ai voie să te piepteni. Și țara arde, cu cea mai mare minciună din lume!”

Începând de astăzi, ActiveNewsTV începe să emită prin intermediul Facebook și YouTube. Prima transmisie LIVE: un interviu în mișcare cu inițiatorul Stării de Libertate, Pompiliu Diplan, realizat de redactorul nostru Vlad Pârău. Un om liber care spune ce gândește fără menajamente. ActiveNews i-a propus deja emisiunea sa proprie pe site-ul nostru, cu transmisie LIVE, săptămânal: PRIM PLAN CU POMPILIU DIPLAN. Vă așteptăm alături de noi!

La o săptămână după mitingul „Starea de Libertate” din Piața Universității, militantul civic Pompiliu Diplan a participat la două manifestații similare în Buzău și Bacău, desfășurate sâmbătă, 26 septembrie. Pe drumul de întoarcere spre București, liderul protestelor împotriva politicii pandemice a dat un interviu în exclusivitate pentru ActiveNews. „Un nor negru se abate asupra noastră, parcă Dumnezeu Se pregătește să tragă un lințoliu peste lume cu aceste stări de alertă”, spune Pompiliu Diplan.

El a povestit despre cele două mari mitinguri din Capitală, cel din iulie din Piața Victoriei, împotriva legii carantinării, și cel din 19 septembrie din Piața Universității, împotriva măștilor și a măsurilor excesive din școli. Totodată, interlocutorul nostru a descris experiența manifestațiilor din 15 mai, continuând cu 12 iulie, al căror leitmotiv a fost numitorul comun al Libertății, capabil să coalizeze toate grupările civice care se opun „noii normalități”. De altfel, acesta îi invită pe toți cei care vor să se implice în demersurile sale să trimită un SMS la numărul de telefon 0751482181.

Pompiliu Diplan demontează modul în care au fost catalogați luptătorii pentru libertate ca „oameni ai rușilor”, explică ce a vrut să spună când a trecut cu protestul pe lângă Ambasada Rusiei din București, spune lucrurilor pe nume în privința acuzațiilor de extremism, făcute de detractorii protestelor și se declară „extremist de felul lui Petre Țuțea”, având ca scop afirmarea adevărului, nu oprimarea adversarilor.

Liderul Stării de Libertate discerne între spiritul civic și intențiile politice, face o radiografie necruțătoare a lipsei de coeziune a românilor în fața pericolului, explică diferența dintre nazism, comunism și vremurile pe care le trăim și îi pregătește pe români să le întâmpine cu luciditate. O adevărată muncă de apostol, pe care o descrie cu propriile cuvinte, cu îngrijorare și umor, totodată. Vă invităm să urmăriți un interviu savuros, marca ActiveNews.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

La puțin timp după sărbători a fost consemnată moartea unui jurnalist din „prima linie” a presei anilor ’90, devenit ulterior scriitor, diplomat și profesor. S-a stins un jurnalist de forță al anilor ’90: Radu Ciobotea, fost reporter de front în fosta Iugoslavie. Acesta era un adevărat reper de profesionism în gazetăria din Banat, cu contribuții […]

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Distribuie dacă ți-a plăcut Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții a 14 ONG-uri, majoritatea din mișcarea #Rezist, pe teme ce țin de justiție, relatează Clujjust.ro. ”Ministrul a salutat prezența reprezentanților ONG-urilor și interesul acestora de a coopera în vederea implementării măsurilor care intră în aria de competență a Ministerului Justiției, asumate prin […]