A demisionat cel mai longeviv premier din Japonia. Shinzo Abe: Vă cer scuze din adâncul inimii

A demisionat cel mai longeviv premier din Japonia. Shinzo Abe: Vă cer scuze din adâncul inimii

Adjunctul lui Shinzo Abe, Taro Aso, ar putea să preia funcţia de prim-ministru interimar, însă demisia premierului va stârni o luptă crâncenă petru şefia Partidului Democrat Liberal. 

Shinzo Abe, în vârstă de 65 de ani, a mai demisionat o dată din funcţia de premier, în primul său mandat din fruntea Executivului, tot din cauza problemelor de sănătate. 

„Am decis să demisionez din funcția de prim-ministru, cu convingerea că nu pot continua în această funcție în condițiile în care nu am încredere că pot duce la bun sfârșit activitatea pe care mi-a încredințat-o poporul. (…)

Vă cer scuze din adâncul inimii, pentru că în ciuda sprijinului pe care l-am primit din partea poporului japonez, plec din funcție deși mai am un an întreg de mandat, iar țara se confruntă cu pandemia de coronavirus”, a spus Shinzo Abe, într-o conferinţă de presă, potrivit bbc.com.

El a revenit apoi în funcţie în anul 2012, iar acum mandatul său urma să se încheie la termen în septembrie 2021.

Anunţul demisiei premierului japonez vine după ce luni Shinzo Abe a devenit oficial cel mai longeviv premier, cu 2.799 de zile consecutive în fruntea guvernului.

Premierul japonez a demisionat

Articole similare

Macron, după ce a fost pălmuit pe stradă: Este un fapt izolat

Macron, după ce a fost pălmuit pe stradă: Este un fapt izolat

Distribuie acest articol! Președintele Franței, Emmanuel Macron, a reacționat cu ironie la incidentul de marți, 8 iunie, când a fost lovit în plină de stradă de către un cetățean francez, „Evident, ostilitățile au început!”,, a declarat Macron inițial. Ulterior, şeful statului francez şi-a mai nuanţat reacţia, într-o declaraţie pentru Le Dauphine Libere. „Totul este în regulă. […]