Wuhan: Mii de oameni au întâmpinat Noul An în stradă

Wuhan: Mii de oameni au întâmpinat Noul An în stradă

Mii de oameni au ieșit în stradă la miezul nopții pentru a întâmpina anul 2021 în centrul orașului chinez Wuhan. Conform tradiţiei, oamenii s-au adunat în faţa vechii clădiri a Vamei Hankow, unul dintre cele mai populare locuri din oraş. Când vechiul ceas al clădirii a ajuns la miezul nopţii, mulţi oameni au lansat baloane în aer, relatează Reuters.

Deși în Wuhan nu s-au mai înregistrat noi cazuri de infectări în ultimele luni, o creştere recentă a cazurilor din diferite oraşe chineze, inclusiv Beijing, le-a reamintit oamenilor din Wuhan că pandemia nu s-a încheiat încă. „Sper că în 2021 totul merge bine în ţară şi Wuhan poate reveni la normal şi sper că lumea va putea învinge în curând pandemia”, a spus Anson Yang, rezident al Wuhan.

A existat o prezenţă importantă şi a poliţiei şi un control strict al mulţimii. Festivităţile au avut loc la 12 luni după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spune că a primit prima dată vestea cazurilor de pneumonie cu o cauză necunoscută în Wuhan, care ulterior a devenit cunoscut ca primul focar mondial de COVID-19. O echipă de experţi ai OMS este programată să sosească în China luna acesta pentru a investiga originile pandemiei.

Sursa: CBS News  » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Conflictul israeliano-palestinian: Reuniune de urgenţă marţi a miniştrilor de externe din statele UE

Conflictul israeliano-palestinian: Reuniune de urgenţă marţi a miniştrilor de externe din statele UE

Miniştrii afacerilor externe ai Uniunii Europene vor participa marţi la o videoconferinţă de urgenţă pe tema escaladării luptelor între Israel şi palestinieni, a anunţat duminică şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, relatează AFP, citată de Agerpres. „Având în vederea escaladarea în curs între Israel şi Palestina şi numărul inacceptabil de victime civile, am convocat o videoconferinţă […]

VIDEO: 33 de morți în urma raidurilor israeliene, în Fâșia Gaza

VIDEO: 33 de morți în urma raidurilor israeliene, în Fâșia Gaza

Distribuie acest articol! Cel puţin 33 de palestinieni, între care opt copii, au fost ucişi duminică în atacuri israeliene în Fâşia Gaza, a trasnmis Ministerul local al Sănătăţii, precizând că este vorba despre cel mai grav bilanţ zilnic de la debutul conflictului de luni, potrivit AFP. În total, 181 de palestinieni, între care 52 de […]