Vremea rece poate accelera arderea grăsimilor în timpul activitățiilor fizice?

Vremea rece poate accelera arderea grăsimilor în timpul activitățiilor fizice?

Metabolismul disfuncțional postprandial, adică modul în care organismul metabolizează macronutrienții după masă, și creșterea lipemiei postprandiale (PPL), adică creșterea lipidelor din sânge după ingestia de alimente, sunt predictori ai dezvoltării diabetului de tip 2, a bolilor hepatice și cardiovasculare.

Reducerea inflamației vasculare asociate cu metabolismul postprandial și scăderea lipemiei postprandiale reprezintă strategii pentru a reduce riscul de a dezvolta aceste afecțiuni. Factori multipli pot influența metabolismul și lipemia postprandială, inclusiv activitatea fizică.

Activitatea fizică regulată este asociată cu lipemie postprandială mai scăzută și niveluri mai scăzute de trigliceride postprandiale. În plus, impactul activității fizice regulate asupra lipemiei postprandiale poate fi influențat de modalitatea de exercițiu (continuu sau în intervale) și intensitatea exercițiului (moderată sau ridicată). Exercițiile fizice în intervale scurte, de intensitate ridicată, reduc creșterea lipidelor din sânge după ingestia de alimente, într-o măsură mai mare decât exercițiul continuu, de intensitate moderată.

Mai mult decât atât, mulți alți factori influențează, de asemenea, atât metabolismul în timpul exercițiilor fizice, cât și postprandial, cum ar fi sexul, vârsta, condiția fizică.Totodată, expunerea la temperaturi ambiante scăzute afectează modificările metabolice șo moleculare, influențând metabolismul lipidelor atât în timpul repausului, cât și în timpul activității fizice. Metabolismul lipidelor este favorizat în timpul exercițiului la frig, crescând oxidarea lipidelor pintr-o creștere a utilizării trigliceridelor intramusculare.

În fapr, expunerea la frig reglează metabolismul lipidelor și carbohidraților în mod diferit față de o zonă termoneutrală, definită ca intervalul de temperaturi ambientale în care corpul își poate menține temperatura de bază a corpului numai prin reglarea fluxului sangvin al pielii.

Mai multe grăsimi „se topesc” la temperaturi scăzute

Un experiment întreprins anul trecut, de către o echipă de cercetători, arată că persoanele care fac mișcare la intensitate mare, la temperaturi scăzute, beneficiază imediat de o mai bună oxidare a lipidelor,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Voi ne-ați îngenuncheat părinții! – CRITICII.RO

Voi ne-ați îngenuncheat părinții! – CRITICII.RO

”Căderea domnilor, bucuria nebunilor”, așa poate fi descrisă tragedia neamului românesc după decembrie 1989. Ne-am bucurat când kgb-istul Iliescu și Brucan ne rânjeau în față. Nu pot uita fața lui Brucan când îi înfiera pe golanii din Piața Universității. Am crescut cu chipurile acestor criminali în minte, am înțeles cine sunt și nu am uitat […]