Vreme neobișnuită în Europa: +27 de grade în Grecia, -25 de grade în Spania

Vreme neobișnuită în Europa: +27 de grade în Grecia, -25 de grade în Spania

​Vremea a fost cu totul neobișnuită în sudul Europei în ultimele zile. În Spania au fost ninsori record și în mai multe orașe temperaturile au scăzut la sub -10 grade, culminând cu -25 de grade înregistrate marți dimineața la ”polul frigului” din acea țară. Pe de altă parte, în sudul Greciei (insula Creta), maximele au ajuns ieri la 27 de grade.

Astfel, în Spania, unde a nins mult în ultimele zile, au fost -25 de grade la Molina de Aragon, localitate situată la 1.050 de metri altitudine și un pol al frigului din Spania. Au fost -21 de grade la Calamocha, -15 la Calatayud, -14 la Albacete și -13 la aeroportul Madrid Barajas.

În Grecia au fost 25 de grade duminică și 27 de grade luni la stațiile meteo Argos și Astros din Creta. La Herakleion (Iraklion) au fost 25 de grade, iar la Atena, 22 de grade.

Doar în doi ani din ultimii 50 temperaturile au fost atât de ridicate în ianuarie în Grecia: în 1987 și în 2010 (când la Herakleion au fost 28 de grade.

Noaptea, în nordul țării minimele au scăzut spre 3, 8 grade, dar sunt departe de ce se întâmpla în ianuarie 2019 când au ajuns la sub -20 de grade. Astfel, în orășelul Florina situat la 660 m alt. au fost -23 de grade, la Nevrokopi au fost -21, iar la Neos Kafkasos, -20,4 grade.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]