Vlad Fiscutean: Guvernul actual se conduce pe el însuși spre zid, nu mai conduce societatea

Vlad Fiscutean: Guvernul actual se conduce pe el însuși spre zid, nu mai conduce societatea

Pe 18 Ianuarie 2017 erau 3.000 de oameni la protestele Rezist în București împotriva guvernului „Dragnia”. Televiziunile se întreceau care mai de care să dea un număr mai mare de  protestatari. Diferențele în cifre  între televiziuni fiind chiar și la 25%. Au fost 3.000 de oameni în condițiile în care Iohannis ieșise pe sticlă și vorbea despre „elefanții din camera” instigand la protest.

Ieri au fost 2.500 împotriva guvernui USR-PNL. (Țînând cont de cine a venit, că restricția cu ora 18 e o motivație penteu prezența, că unii au purtat masca, că alții erau vaccinați… mai degrabă începe să predomine ideea de proteste anti-guvern decât proteste anti-pandemie). 
Ieri s-a protestat în peste 70 de localități!
În doar 15 zile, Rezist, s-a transformat cu sprijinul televiziunilor într-o manifestare de 100.000-150.000 de oameni în București. Despre protestele actuale ați aflat de la Jandarmerie, nu de la presă. Presă n-a vorbit în primele zile. Oamenii care protestează azi au presă lor, deci ce face Digi, Pro, Antena etc. e din ce în ce mai irelevant.

La ambele proteste au ieșit tinerii.
La ambele proteste guvernul nu a explicat nimic despre măsurile pe care le lua, pentru că probabil se simțea mai presus. Actualul guvern a și refuzat în mod conștient să le explice.
La ambele proteste unii i-au făcut cumva pe ceilalți și i-au băgat în cutii simple:
„corporatiști”… „săraci” „internationalisti”… „naționaliști”,”ongisti” … „asistați””soroșiști” … „șoșociști””neomarxisti” … „habotnici”
La ambele proteste oamenii și-au simțit viitorul răpit.

La ambele proteste nu a existat un dialog între guvern și „stradă”, ci o atitudine de autosuficiență, exact că a unui părinte imatur care suferă de autoritate și care are o singură replică: „faci așa pentru că așa zic eu”.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 505.000 de persoane se află, în prezent, pe lista de aşteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID, Clujul fiind județul din țară cu cele mai multe persoane înscrise pentru imunizare. Coordonatorul Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți că, în prezent, pe lista de aşteptare pentru imunizare sunt peste o […]