Vizierele sunt ineficiente în blocarea particulelor infecţioase

Vizierele sunt ineficiente în blocarea particulelor infecţioase

Simularea realizată cu ajutorul celui mai rapid supercomputer din lume pune la îndoială eficacitatea vizierelor în prevenirea răspândirii coronavirusului, potrivit The Guardian.

Scuturile faciale/ vizierele din plastic sunt aproape total ineficiente în captarea particulelor submicronice, conform unui studiu realizat în Japonia, informează The Guardian.
 
O simulare folosind cel mai rapid supercomputer din lume, Fugaku, a constatat că aproape 100% din particulele de aer de mai puţin de 5 microni se strecoară prin vizierele de plastic utilizate adesea de către cei care lucrează în industriile de servicii. (Un micron este a mia parte dintr-un milimetru).
 
Săptămâna aceasta, importanţi oameni de ştiinţă din Marea Britanie au criticat guvernul pentru că subliniază importanţa spălării pe mâini, dar nu accentuează importanţa transmiterii şi ventilării aerosolilor, factori pe care autorităţile japoneze i-au subliniat în recomandările de sănătate publică făcute de-a lungul pandemiei.
 
Scuturile faciale devin o privelişte comună în sectoarele în care contactul cu publicul este inevitabil, aşa cum sunt magazinele şi saloanele de înfrumuseţare.
 
Makoto Tsubokura, conducătorul centrului pentru ştiinţa calculatoarelor de la institutul de cercetare Riken din oraşul Kobe, a declarat că în cadrul simulării au fost reproduse zeci de mii de picături de diferite dimensiuni, cu mărime de la sub 1 micron până la câteva sute de microni şi expuse unui flux de aer. El a avertizat împotriva purtării unei viziere ca alternativă la purtarea unei măşti.
 
„Judecând după rezultatele simulării, din păcate, eficacitatea scuturilor faciale în prevenirea răspândirii picăturilor emise din gura unei persoane infectate este limitată în comparaţie cu măştile”, a declarat Tsubokura pentru The Guardian.
 
„Acest lucru este valabil mai ales pentru picăturile mici, de mai puţin de 20 de micrometri”, a spus el, adăugând că toate particulele de aerosoli mult mai mici s-au strecurat prin spaţiul dintre faţă şi scutul facial. „În acelaşi timp, funcţionează cumva pentru picăturile mai mari de 50 de microni.
Unde putem purta scut facial
Tsubokura a sugerat că persoanele care sunt sfătuite să nu poarte măşti, cum sunt cele cu probleme respiratorii subiacente şi copii mici, ar putea purta scuturi faciale, dar numai în aer liber sau în interior, în spaţii ventilate în mod corespunzător.
 
Computerul Fugaku, care poate efectua mai mult de 415 cvadrilioane de calcule într-o secundă şi care a costat un miliard de euro,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Dracii joacă tontoroiul la lumina zilei. Au ieșit legiune la suprafață și nu se mai feresc. Sub stindardul COVID, lumea se îndrăcește cu o repeziciune uluitoare. Bătălia dintre Copiii Luminii și Copiii Întunericului, despre care vorbea monseniorul Vigano, a ajuns și pe malurile Dâmboviței. La fel ca pe Potomac, odraslele beznei sunt excelent organizate, înarmate […]