Vine al treilea val al pandemiei în Europa la începutul lui 2021? Avertismentul unui emisar special al OMS

Vine al treilea val al pandemiei în Europa la începutul lui 2021? Avertismentul unui emisar special al OMS

Un emisar special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Covid-19, David Nabarro, anticipează că în Europa va avea loc un al treilea val al pandemiei, la începutul anului 2021, dacă guvernele vor repeta greşelile care au dus la cel de-al doilea val de îmbolnăviri, transmite Reuters.

Nu au construit infrastructura necesară în timpul lunilor de vară, după ce au adus sub control primul val. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a spus Nabarro, un britanic care în 2017 a candidat fără succes pentru a deveni director general al OMS.

În Europa a avut loc pentru scurt timp o scădere a numărului de infecţii cu noul coronavirus, care acum sunt din nou în creştere: în Germania şi Franţa, numărul de cazuri a crescut sîmbătă cun un total de 33.000, Elveţia şi Austria au mii de cazuri zilnic, în timp ce Turcia a raportat un  număr record de 5.532 de cazuri.

Nabarro a evidenţiat Elveţia, care a permis schiatul, dar cu purtarea măştii în gondole, în timp ce Austria a închis staţiunile. Nabarro a spus că Elveţia ar putea ajunge la ”un număr foarte ridicat de îmbolnăviri şi decese”.

După scăderea ratelor de infectare, şi vor scădea, atunci vom putea să fim cât de liberi dorim să fim. Dar acum, ar trebui să fie deschise staţiunile de schi? În ce condiţii?”, a declarat Nabarro publicaţiei Solothurner Zeitung.

Nabarro a lăudat reacţia unor ţări asiatice, precum Coreea de Sud, unde infecţiile sunt în prezent la un nivel relativ scăzut: ”Oamenii sunt angajaţi total, au un comportament care fac dificilă transmiterea virusului. Păstrează distanţa, poartă măşti, se izolează când sunt bolnavi,

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

Guvernatorul statului american Virginia, Ralph Northam, a ordonat duminică declanşarea unei anchete după difuzarea de imagini în care se putea vedea cum doi poliţişti îşi îndreaptă armele asupra unui militar de culoare şi îl stropesc pe faţă cu spray paralizant, informează luni AFP, citată de Agerpres. Imaginile îl arată pe locotenentul Caron Nazario, afro- şi […]

Argații lui Putin amenință NATO

Argații lui Putin amenință NATO

Trupele americane sunt redistribuite din America de Nord continentală în Europa prin Atlantic, a declarat ministrul rus al apărării Serghei Shoigu. Potrivit oficialului rus, NATO va concentra aproximativ 40.000 de soldați și 15.000 de echipamente militare în apropierea frontierelor rusești, în toate regiunile dintre Marea Neagră și cea Baltică, a declarat marți ministrului rus al […]