VIDEO Egiptul se pregătește pentru „defilarea de aur” a mumiilor regale / Temeri privind „blestemul faraonilor”

VIDEO Egiptul se pregătește pentru „defilarea de aur” a mumiilor regale / Temeri privind „blestemul faraonilor”

Un cortegiu inedit va transporta 22 de mumii de regi şi regine din Egiptul antic sâmbătă într-o „defilare a faraonilor” între Muzeul din Cairo, unde se află de mai mult de un secol, şi Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene (NMEC), relatează AFP și France24, potrivit News.ro.

Mumiile vor fi expuse la NMEC, un edificiu uriaş modern, construit în ultimii ani în sudul oraşului Cairo, care trebuie să-şi deschidă porţile la mijlocul lui aprilie.

Începând cu ora 18.00, sâmbătă, 22 de mumii regale, între care 18 regi şi patru regine, vor fi transportate în ordine cronologică, fiecare într-un car decorat în stil faraonic şi purtând numele suveranului. Traseul, care va dura în jur de 40 de minute, va fi sub strictă supraveghere a Poliţiei.

Faraonul Seqenenre Taa (secolul XVI înainte de Hristos) din a 17-a dinastie va deschide marşul, care va fi închis de Ramses IX (secolul XII înainte de Hristos) din dinastia a 20-a. Cunoscuţi marelui public, Ramses II şi Hatshepsout vor face parte de asemenea din „defilarea de aur a faraonilor”.

Evenimentul va fi însoţit de performanţe muzicale retransmise în direct de televiziunea egipteană.

Descoperite în apropiere de Luxor (sud) începând din 1881, mare parte din cele 22 de mumii au părăsit muzeul egiptean, situat în Piaţa Tahrir din centrul oraşului, de la începutul secolului XX.

După anii ’50, au fost expuse într-o sală mică, fără explicaţii muzeografice clare. Pentru transportul de sâmbătă, ele vor fi aşezate în condiţii similare cu cele din cutiile lor din expoziţie. Iar carele vor fi echipate cu mecanisme care să atenueze şocurile.

#blestemulfaraonilor

La NMEC, ele vor apărea în cutii mai moderne „pentru un control al temperaturii şi umidităţii mai bun decât în fostul muzeu”,

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Totodată, 32,4% dintre copiii participanți la studiul menționat mai sus afirmă că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet și timpul petrecut în mediul online. La rândul lor, părinții beneficiari ai programului Ora de Net consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de […]

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Dracii joacă tontoroiul la lumina zilei. Au ieșit legiune la suprafață și nu se mai feresc. Sub stindardul COVID, lumea se îndrăcește cu o repeziciune uluitoare. Bătălia dintre Copiii Luminii și Copiii Întunericului, despre care vorbea monseniorul Vigano, a ajuns și pe malurile Dâmboviței. La fel ca pe Potomac, odraslele beznei sunt excelent organizate, înarmate […]