Veteranii presei Ion Cristoiu și Ion Spanu se întreabă: O mână criminală la Matei Balș? Anchetă fulminantă în Cotidianul: AU EXISTAT DOUĂ FLAME, ÎN DOUĂ SALOANE. De ce nu se prezintă cauza incendiului? RAPORT: Nu funcționează instalațiile la Balș!

Veteranii presei Ion Cristoiu și Ion Spanu se întreabă: O mână criminală la Matei Balș? Anchetă fulminantă în Cotidianul: AU EXISTAT DOUĂ FLAME, ÎN DOUĂ SALOANE. De ce nu se prezintă cauza incendiului? RAPORT: Nu funcționează instalațiile la Balș!

În Ministerul Sănătății se cunoștea exact că la Institutul Matei Balș nu funcționează instalațiile de dedecție, semnalizare și avertizare a incendiilor, după cum dovedește un Raport întocmit după tragedia de la Piatra Neamț de DSU și pe care vi-l punem și noi la dispoziție AICI, în format PDF. De asemenea, pe lângă ministru și directorul spitalului din acea vreme, Adrian Streinu Cercel, al treilea om care știa acest lucru foarte bine e chiar Raed Arafat, co-semnatarul Raportului. În ziua tragediei de la Matei Balș, soldate până acum cu 8 morți, deși, se spunea, incendiul a izbucnit într-un singur salon, cu patru paicenți, Streinu Cercel mințea televiziunile că Spitalul și pavilionul respectiv aveau toate avizele (video). În aceeași seară, instalat prea confortabil la Radu Tudor în studio, colegul său de board în Fundația Smurd, Raed Arafat se scăpa că pavilionului respectiv nu avea autorizația la incendiu.

Colegul nostru de la Cotidianul, Ion Spânu, este singurul ziarist din România care s-a apucat să investigheze cauzele incendiului. Și a descoperit că au fost de fapt mai multe flame iar autoritățile mint. De ce? E o întrebare pe care trebuie să și-o pună orice ziarist. Ion Cristoiu a sesizat imediat importanțam descoperirii și l-a intervievat personal pe fostul lui coleg de la Evenimentul Zilei. Publicăm mai jos, integral, opiniile și descoperirile celor doi jurnaliști veterani, redate în discuția filamată cât și în scris și ne alăturăm cererii întemeiat a acestora: să apară mai repede public care au fost exact cauzele incendiului din ce în ce mai misterios. Totodată mulțumim reputatuli gazetar Ion Spânu pentru menționarea unui articol ActiveNews în ancheta sa din Cotidianul. (Redacția ActiveNews)

ANCHETA COTIDIANUL: Analiza fiecărui cadru al filmului tragediei de la „Matei Balș”

Înainte
de a pleca la ski, Klaus Iohannis a fost la Institutul Național de Boli
Infecțioase „Matei Balș”, dar nu pentru a da un semnal că a fost
afectat de tragedia în urma căreia au murit șapte oameni, ci pentru a-și
justifica plecarea în weekend! A declarat atunci: „S-a
reacționat extrem de rapid. În foarte puține minute, forțele de
intervenție au intervenit, au stins focul, au mutat pacienții la alte
spitale. Însă, din păcate, pentru
CÎȚIVA a fost prea târziu. Totuși, ȚIN SĂ FELICIT forțele de intervenție pentru promptitudinea intervenției aici, la acest incendiu groaznic”.

Deci, pentru Iohannis, e vorba de „CÎȚIVA” morți, iar forțele de intervenție merită „FELICITATE”! Numai că lucrurile nu sînt atît de simple cum par în mintea sa, dusă cu gîndul la pîrtie și la „Răvășitoare”.

SIMULTAN CU „SALONUL MORȚII”, UN ALT SCURTCIRCUIT A AVUT LOC ÎNTR-UN SALON DEPĂRTAT

Echipa de investigații a ziarului „Cotidianul” a analizat cadru după cadru filmarea de 7:34 min (sînt,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa […]

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

În spitalele din județ sunt internate 746 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 94 la ATI.  Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: Rata incidenței pe județul Cluj : 5,16;  În ultimele 24 de ore, 115 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;  Total număr de teste 746 din care 206 diagnostic […]