Veste tristă pentru bănățenii care au mai mult de 5 porci în gospodărie!

Veste tristă pentru bănățenii care au mai mult de 5 porci în gospodărie!

Veste tristă pentru bănățenii care au mai mult de 5 porci în gospodărie! În ultima perioada nenumărate voci au făcut presiuni la Ministerul Agriculturii să revizuiască Ordinul privind numărul de porci din fermele familiale!

Astfel, cei din mediul rural să poată respecta anumite reguli să poată crește un număr rezonabil de porci pentru consum familial, dar și pentru a mai face un leu, în vremurile astea grele!

”Ei bine, luminații de la agricultură au lăsat ordinul la fel, dar au stabilit că să se aplice de la 1 septembrie acest an! Ori suntem nebuni, proști sau ne batem joc de toți!

De ce 1 septembrie! Până atunci înseamnă că în gospodăriile țărănești se poate crește un număr mai mare de 5 porci! Omul, amărâtul, dacă are aceste animale ce să facă cu ele în septembrie! Nu le poate nici vinde, că în această perioada nu are cui, nu le poate nici mânca pe toate, abatoare să le dea l-a sacrificat nu sunt!

Practic ce să facă???! Dacă tot doriți o regulă nouă cu adevărat lăsați măcar un an de zile să-și regleze crescătorul treburile! Ce bai este dacă această porcărie de ordin se aplică de la anul! Oamenii se puteau pregăti într-un fel!

Dacă animalele sunt în evidentă medicului veterinar, sunt crotaliate (deci evidențiate), sunt sănătoase, de ce nu pot rămâne până în iarnă când ajung la o greutate optimă și se pot sacrifică sau chiar valorifica în condiții omenești, să aducă un oarecare câștig țăranilor! Dle Ministru-și sunteți medic veterinar de profesie! Am crezut că altă gândire aveți, cel puțin în direcția creșterii animalelor!!”, este mesajul lui Nicolae Oprea, secretarul Asociației Producătorilor de Cereale și Plante Tehnice Timiș, fost vicepreședinte al CJT.

Comentarii

comentarii

 » sursa: ziuadevest.ro

Articole similare

Primarul Fritz, BND, SPIONAJ și vânătoarea de vrăjitoare – CRITICII.RO

Primarul Fritz, BND, SPIONAJ și vânătoarea de vrăjitoare – CRITICII.RO

Primarul Timișoarei, Dominic Samuel Fritz, ca orice userist care se respectă fuge de întrebările jurnaliștilor neaserviți partidului din care face parte. Fritz inoculează alegătorilor săi ideea că el luptă cu mafia și că acesta este anul curățeniei. Vorbim de o luptă imaginară special creată la nivel mental în spațiul public pentru a manipula masele. Acesată […]

28.000 de doze de  Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

28.000 de doze de Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV) luni soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale […]