Vagoanele de dormit de zi, desființate de specialiștii în infrastructură. “Sunt de acum 60 de ani!”

Vagoanele de dormit de zi, desființate de specialiștii în infrastructură. “Sunt de acum 60 de ani!”

Introducerea vagoanelor de dormit și cușetelor – promovată de CFR Călători la trenuri de pe timpul zilei precum cele de la Cluj spre București, Timișoara sau Iași – este desființată de Asociația Pro Infrastructură (API).

“Incompetența și absurdul la CFR Călători ating noi limite. CFR Călători ne invită să mergem cu vagonul de dormit… la trenul exclusiv de zi Iași – Suceava – Timișoara (06:05-21:58, cu returul 6:49-21:46). Asta în timp ce trenurile de noapte veritabile (1862 Iași – Constanța), care circulă exclusiv pe timp de noapte (22:30-06:36, retur 22:00-06:16), își forțează pasagerii să facă noapte albă pentru că oferă doar loc pe scaun.

De altfel, tot transportul „de noapte” la CFR Călători este într-o stare absolut catastrofală. Este o criză permanentă de vagoane de dormit și cușetă. Chiar și acele trenuri de noapte care au vagoane cu pat, adesea nu au decât unul sau două vagoane de noapte, de multe ori rezervate complet cu săptămâni înainte. Pe alte relații, CFR Călători nu oferă nici măcar întreaga gamă de servicii de noapte.

Singurul tren București – Sighetu Marmației nu are decât vagoane de dormit (scumpe), nu și cușete. În schimb, trenul 1757 București – Suceava (23:25-05:49), cu potențial de călători de „business”, nu oferă vagoane de dormit, ci doar o singură cușetă de șase locuri (și cinci vagoane cu scaune, tip salon, care forțează călătorii la o noapte albă pe scaun, iluminată de neoane).

Motivul? Nu sunt vagoane de dormit! Numărul de vagoane de dormit este sub jumătate din necesar, iar la cușete, sub o treime. Așadar, să iei cel puțin patru din aceste puține vagoane de dormit și cușetă și să le pui pe trenuri exclusiv de zi este o dovadă de incompetență crasă. Aceste puține vagoane sunt adesea vai de ele!”, conform API.

„Suspensii obosite, ținuta de mers – catastrofală”

Organizația de infrastructură precizează că operatorul național are doar 25 vagoane de dormit la un standard modern, demn de sec. XXI. „Majoritatea sunt ori trimise pe rute externe, inaccesibile călătoriilor în țară, ori „la gard”, din lipsă de piese. Cele mai multe vagoane de dormit folosite în trafic intern sunt seria 71-31, vechi de aproape 60 de ani, cumpărate second-hand la începutul anilor 2000, după ce fuseseră retrase spre a fi trimise la fier vechi de administrațiile germane și elvețiene.

Aceste vagoane de dormit nu mai au climatizare (instalația de răcire nu se mai poate reîncărca).

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 505.000 de persoane se află, în prezent, pe lista de aşteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID, Clujul fiind județul din țară cu cele mai multe persoane înscrise pentru imunizare. Coordonatorul Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți că, în prezent, pe lista de aşteptare pentru imunizare sunt peste o […]