Vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat la Pfizer și BioNTech, și-a demonstrat eficacitatea

Vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat la Pfizer și BioNTech, și-a demonstrat eficacitatea

Vaccinul realizat de Pfizer și BioNTech și-a demonstrat eficacitatea împotriva COVID-19, anunță cele două companii implicate în dezvoltarea și testarea lui.

BNT162b2, candidatul la vaccinul împotriva SARS-CoV-2 pe bază de ARNm, realizat de Pfizer și BioNTech, și-a arătat eficiența la participanții din studiul clinic de fază 3, care nu aveau dovezi prealabile ale infecției cu SARS-CoV-2, pe baza primei analize intermediare de eficacitate efectuată pe data de 8 noiembrie 2020 de către un comitet extern de monitorizare a datelor (CMD).

Vaccinul BNT162b2, eficient în 90% dintre cazuri

După consultări cu agenția guvernamentală Food and Drug Administration (FDA), companiile au ales recent să renunțe la analiza intermediară cu 32 de cazuri și să efectueze prima analiză intermediară la minimum 62 de cazuri. La încheierea acestor discuții, numărul cazurilor evaluabile a ajuns la 94, iar comitetul de monitorizare a datelor a efectuat prima analiză a tuturor cazurilor, citează doc.ro.

Studiul, care a cuprins persoane cărora li s-a administrat candidatul la vaccin anti-COVID-19 și persoane care au primit placebo, indică o rată de eficacitate a vaccinului de peste 90%, la șapte zile după a doua doză. Acest lucru înseamnă că protecția se realizează la 28 de zile de la inițierea vaccinării, care presupune administrarea a două doze de vaccin.

Pe măsură ce studiul continuă, procentul final al eficacității vaccinului poate varia. CMD nu a raportat nicio problemă serioasă de siguranță și recomandă ca studiul să colecteze în continuare date suplimentare privind siguranța și eficacitatea, conform planificării. Datele vor fi discutate cu autoritățile de reglementare din întreaga lume.

Studiul clinic de fază 3 implicând candidatul la vaccin BNT162b2 a început pe 27 iulie și a înscris până în prezent 43.538 de participanți, dintre care 38.955 au primit a doua doză de vaccin până pe data de 8 noiembrie 2020.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

FINAL Simona Halep vs Marketa Vondrousova 6-1, 6-3

FINAL Simona Halep vs Marketa Vondrousova 6-1, 6-3

Desfășurarea livetext a partidei dintre Simona Halep și Marketa Vondrousova: Setul II 6-3 Dublă greșeală și pentru Simona (prima din meci). O lovitură prea lungă a Simonei… Combinație perfectă pentru Simona – serviciu la exterior, forehand în lung de linie. Marketa ratează cu reverul (30-30). Vondrousova mai ratează o lovitură – minge de meci pentru […]

Apeluri către europarlamentarii români: NU VOTAȚI pentru PAȘAPORTUL DE VACCINARE! Românii sunt îndemnați să-și transmită opiniile către Parlamentul European. ActiveNews oferă AICI toate adresele

Apeluri către europarlamentarii români: NU VOTAȚI pentru PAȘAPORTUL DE VACCINARE! Românii sunt îndemnați să-și transmită opiniile către Parlamentul European. ActiveNews oferă AICI toate adresele

Mai multe organizații ale societății civile din Europa și România au început demersuri online către europarlamentari în vederea avertizării acestora asupra încălcărilor drepturilor fundamentale ale omului care ar decurge din adoptarea Pașaportului de Vaccinare la nivelul UE în urma votului programat pentru 28 aprilie a.c.. Astfel, organizația Notre Bon Droit din Belgia (Cont FB) oferă […]