USR și PNL țin școlile închise. Școala online nu o poate înlocui pe cea normală

USR și PNL țin școlile închise. Școala online nu o poate înlocui pe cea normală

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a declarat că o decizie privind redeschiderea școlilor ar putea fi luată la sfârșitul lunii ianuarie, în funcție de situația epidemiologică și de evoluția campaniei de vaccinare.

Analistul politic Alexandru Săraru trage un semnal de alarmă: școala online nu poate înlocui cursurile desfășurate în sălile de clasă și nici discuțiile față în față cu ceilalți colegii. Acesta susține că, din calitatea sa de profesor care interacționează zilnic cu elevii în online, se poate observa cum nivelul lor de pregătire începe să scadă.

„Online-ul nu poate înlocui școala normală. Deși tehnologia a avansat foarte tare, deși acum putem să vorbim cu persoane cu care se află pe orice punct de pe glob, putem face lucruri pe partea de IT pe care nu ne-a închipuit că se pot face, online-ul nu poate înlocui școala normală. Interacțiunea cu colegii, cu profesorii, este esențială. Eu, luând contact cu elevii în fiecare zi, le văd nivelul de pregătire. Elevi care în mod normal erau de nota 10, nu mai sunt de nota 10 pentru că ei nu pot face față acestei situații neprevăzute. Online-ul nu a fost o situație gândită din timp pentru a putea fi implementată. Copiii sunt din ce în ce mai nervoși, mai agitați pentru că și drumul până la școală și înapoi, contează foarte mult pentru psihicul unui copil. Acești copii mici de 3, 4, 5 ani, pornind în viață, trăiesc cu masca pe față, ei nu înțeleg ce se întâmălă. Cum pot cei din clasa I să fie învățați să scrie online? Plus că profesorii nu sunt pregătiți pentru predarea online”, a declarat Săraru pentru 60m.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Guvernul actual îi detestă pe români. Nu putem sta așa 4 ani

Guvernul actual îi detestă pe români. Nu putem sta așa 4 ani

Guvernul actual îi detestă pe români, tot așa cum și președintele României, Klaus Iohannis, îi detestă pe români. Despre Iohannis lucrurile sunt clare, a fost pus acolo de austrieci și ruși ca să se asigure că dețin în continuare resursele naturale ale României, așa cum o făceau și înainte de 1859. Acest președinte și-a luat […]

Cine plătește cu adevărat ratele la cele 12 credite bancare ale lui Alexandru Muraru? – CRITICII.RO

Cine plătește cu adevărat ratele la cele 12 credite bancare ale lui Alexandru Muraru? – CRITICII.RO

Alexandru Muraru provine din organizația județeană Iași a PNL. El a luat locul de parlamentar al lui Costel Alexe, fostul ministru al mediului cercetat pentru neregulile din pandemie. Cei doi sunt apropiați, foarte apropiați. Alexandru Muraru s-a făcut remarcat pentru declarațiile antiromânești făcute la adresa luptătorilor anticomuniști ce au murit în închisorile comuniste deschise de […]