Universitatea Babeș-Bolyai va avea stațiune la Dunăre

Universitatea Babeș-Bolyai va avea stațiune la Dunăre

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca va inaugura în curând noua Stațiune Științifică Danubius din Coronini, județul Caraș-Severin. Obiectivul va avea atât parte de cercetare, cât și de cazare. 

Aceasta este realizată prin transformarea Campusului Universitar Coronini, în urma preluării prin absorbție a Universității Eftimie Murgu din Reșița.

Stațiunea UBB – Danubius a fost dotată cu două laboratoare științifice, fiecare coordonat de una dintre facultățile UBB, dar în care sunt și pot fi implicați specialiștii din oricare dintre cele 22 de facultăți ale UBB: laboratorul de biogeografie și conservare a biodiversității (coordonat de Facultatea de Biologie și Geologie), laboratorul pentru investigarea factorilor de mediu (coordonat de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului).

Pe lângă componenta științifică de cercetare, stațiunea oferă facilități de cazare, de servire a mesei și spații pentru organizarea a activităților cu caracter academic, fiind destinată atât practicii de specialitate a studenților de la programele de studii din cadrul universității cât și organizării de workshopuri, simpozioane, conferințe sau congrese științifice și școli de vară.

„Așa cum am spus la data acceptării propunerii universității din Reșița de a fuziona prin absorbție cu UBB, unul din motivele principale a fost și angajarea activă a UBB în proiecte de tip Danubius.

Am dorit acest lucru, l-am realizat; acum aștept ca specialiștii și studenții UBB din Cluj-Napoca și din Reșița să utilizeze și să dezvolte această componentă științifică, atât în sine, cât și cu impact asupra educației și relației inovative cu comunitatea și mediul socio-economic”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Acesta a precizat că și alte laboratoare științifice, relaționate cu Dunărea și Parcul Natural Porțile de Fier și alte parcuri naturale din județ sunt în fază de pregătire.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

PRIAevents vă invită să luați parte la Gala Fermierilor Români, eveniment național, de importanță pentru fermierii români în 27 mai 2021

PRIAevents vă invită să luați parte la Gala Fermierilor Români, eveniment național, de importanță pentru fermierii români în 27 mai 2021

PRIAevents vă invită să luați parte la Gala Fermierilor Români, eveniment național, ce va avea loc online și on-site la București în 27 mai 2021 la ASAS de la ora 10,00, iar începând cu ora 10,30 va fi transmis LIVE aici https://bit.ly/3urdbx2. Vom aborda subiectele cele mai importante pentru comunitatea acestora si vom reuni fermierii din […]