Un milion de lei pentru clădirile istorice din Timișoara, de la Institutul Național al Patrimoniului

Un milion de lei pentru clădirile istorice din Timișoara, de la Institutul Național al Patrimoniului

Institutul Național al Patrimoniului anunță că este alocată, în total, o sumă de un milion de lei pentru restaurarea clădirilor istorice din Timișoara. Mai exact, programul „Timbrul Monumentelor Istorice” presupune oferte de finanțare nerambursabilă de până la 100.000 de lei pe proiect, în anumite condiții. Înscrierile se pot face în perioada 25 ianuarie – 1 martie 2021, iar punerea în aplicare a proiectelor va fi între data semnării contractului, estimată la 1 mai, și 31 octombrie 2021.

„Timbrul Monumentelor Istorice: 1.000.000 de lei pentru patrimoniul imobil din cartierele istorice ale Timișoarei, în corelare cu programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii. În seria de anunțuri privind noua sesiune de finanțare pentru protejarea monumentelor istorice, prin programul Timbrul Monumentelor Istorice (TMI – detalii aici: https://patrimoniu.ro/timbru), anunțăm astăzi apelul dedicat patrimoniului imobil din cartierele istorice ale Timișoarei, formulat în corelare cu programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii”, anunță reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului.

Prioritare în acest proiect sunt clădirile din cartierele Iosefin, Elisabetin și Fabric „identificate  ca zone de interes în cadrul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii”, după cum se arată în ghidul programului. Vor fi excluse proiectele care modifică structura, gabaritul, forma și expresia monumentului istoric. Pe de altă parte, sunt descrise ca eligibile pentru finanțare următoarele tipuri de lucrări, una sau mai multe categorii:

  • lucrări de refacere a integrității și funcționalității sistemelor de acoperire (ex. șarpante, învelitori, decorații) și a sistemele de colectare și evacuare a apelor pluviale (ex. jgheaburi, burlane, vazoane, sisteme de prindere, rigole, racorduri la canalizarea pluvială); includ și lucrări pentru instalarea de sisteme paratrăsnet;
  • lucrări la finisajele exterioare și interioare (doar pentru spațiile comune – coridoare, case de scară, cursive, curți interioare – care vor fi introduse într-un circuit public),

 » sursa: ziuadevest.ro

Articole similare

AȘA ÎNCEPE: În plin cataclism, locuitorii nevaccinați ai insulei St. Vincent nu au fost evacuați în urma erupției vulcanului La Soufriere pentru că nu erau „imunizați”

AȘA ÎNCEPE: În plin cataclism, locuitorii nevaccinați ai insulei St. Vincent nu au fost evacuați în urma erupției vulcanului La Soufriere pentru că nu erau „imunizați”

După ce statul insular St. Vincent și Grenadine a suferit mai multe erupții puternice ale vulcanului central, care au făcut teritoriul de nelocuit, cetățenilor li se condiționează evacuarea de vaccinarea Covid. Dată fiind urgența situației, e greu de înțeles de ce nu se optează pentru o testare rapidă, însă politicienii susțin că vecinii care s-au […]