Umbrărescu va uni pe autostradă Clujul cu Sălajul

Umbrărescu va uni pe autostradă Clujul cu Sălajul

Umbrărescu va uni pe autostradă Clujul cu Sălajul

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, la Zalău, că săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă, de 31 km, Nădăşelu – Mihăieşti – Zimbor.

Bode a reamintit faptul că recent au fost semnate contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanele Zimbor – Poarta Sălajului şi Nuşfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania, conform Graiul Sălajului.

“Următorul pas îl vom face săptămâna viitoare când, la Cluj Napoca, vom semna contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului dintre Nădăşelu,  Mihăieşti şi Zimbor. Vorbesc de cei 31 km pe care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România îi încredinţează printr-un contract unui antreprenor român.

Mă refer aici la UMB Bacău, cel care va construi şi tronsonul Zimbor – Poarta Sălajului. Acelaşi constructor, anul viitor, va lucra pe 44 km de autostradă, între Nădăşelu şi Poarta Sălajului. În felul acesta vom reuşi să creştem nivelul de trai al sălăjenilor, la fel ca şi la Cluj, la fel ca şi la Bihor”, a menţionat ministrul.

Prin semnarea acestui contract, vor fi în execuţie 110 km de autostradă, iar 67 km în proceduri de licitaţii, cu termen de depunere a ofertelor noiembrie, respectiv tronsoanele dintre Zalău şi Nuşfalău, cu tunelul Meseş, şi cel dintre Suplacu de Barcău şi Chiribiş. Volumul de lucrări cel mai mare va fi prestat de grupul UMB, controlat de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu.

 » Citiți întreg articolul pe www.zcj.ro

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

China falimentează Muntenegru. UE nu vrea să ajute micuțul stat balcanic

China falimentează Muntenegru. UE nu vrea să ajute micuțul stat balcanic

Criza datoriilor cu care se con­fruntă Muntenegru, ţară aspirantă la statutul de membru al UE, scoate din nou la lumină influenţa exercitată de China în Balcanii de Vest. Guvernul ţării a solicitat recent ajutorul Bruxelles-ului în re­fi­nan­ţa­rea unui credit chinezesc de 1 miliard de euro pentru un proiect de auto­stra­dă nefinalizat, proiect care a aruncat […]

NATO: Rusia trebuie să pună capăt consolidării militare în apropierea Ucrainei

NATO: Rusia trebuie să pună capăt consolidării militare în apropierea Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a cerut marţi Rusiei să-şi retragă trupele pe care le comasează la frontiera cu Ucraina şi a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică, nu Moscova, este cea care va decide dacă Ucraina va deveni membră a organizaţiei, informează Reuters, citată de Agerpres. Jens Stoltenberg ”În ultimele săptămâni Rusia a deplasat mii […]