Tragedie în familia Universității Cluj. Legenda Remus Câmpeanu s-a stins din viață

Tragedie în familia Universității Cluj. Legenda Remus Câmpeanu s-a stins din viață

Remus Câmpeanu, simbol al Universității Cluj, a decedat la vârsta de 82 de ani, la doar o săptămână după trecerea în neființă a soției sale.

Anunțul a fost făcut de fiul acestuia, Romulus. „Un Înger s-a ridicat la cer în seara asta. S-a dus după mama mea și soția lui iubită… Dumnezeu să te odihnească și să te aibă în pază, om minunat!”. Clubul clujean a transmis un mesaj de condoleanțe. 

„Numele lui Remus Câmpeanu este sinonim cu ceea ce înseamnă FC Universitatea Cluj, cu spiritul și cu principiile acestui club. Și-a dedicat întreaga carieră de jucător lui ”U” între 1960 și 1974, fiind component al echipei ce „a pus șapca pe Cupă” în 1965.

După ce a agățat ghetele în cui, a fost președinte al clubului până în 1989 și a rămas alături de echipă până în ultima clipă. Astăzi, după o viață alături de echipa „studenților”, Remus Câmpeanu s-a înălțat la ceruri. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru ”U”, pentru o viață în alb și negru”.

Remus Câmpeanu a jucat ca fundaș stânga la Universitatea Cluj, unde a fost prezent în 328 de partide, evoluând și la echipele Flamura Roșie, Rapid, Știința. A înscris golul cu care „studenții” clujeni au câștigat unicul lor trofeu, Cupa României, după 2-1 cu Dinamo Pitești.

El a fost președinte al Universității Cluj din 1975 până în 1989. În august 2020, a apărut pe gazonul Cluj Arena la prezentarea noului echipament al clubului clujean. Nepotul său, Septimiu Câmpeanu, a jucat și el la Universitatea Cluj. 

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 505.000 de persoane se află, în prezent, pe lista de aşteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID, Clujul fiind județul din țară cu cele mai multe persoane înscrise pentru imunizare. Coordonatorul Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți că, în prezent, pe lista de aşteptare pentru imunizare sunt peste o […]