Ţările de Jos cer test COVID-19 negativ pentru toţi călătorii cu vârsta peste 13 ani

Ţările de Jos cer test COVID-19 negativ pentru toţi călătorii cu vârsta peste 13 ani

Toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care călătoresc în Regatul Ţărilor de Jos trebuie să prezinte test COVID negativ, începând din data de 29 decembrie, a transmis, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe.

Fără testul efectuat, pasagerii nu se pot îmbarca în avion.

MAE a transmis că autorităţile olandeze au stabilit ca începând cu data de 29 decembrie, ora 00:01, persoanele cu vârsta de peste 13 ani care intenţionează să călătorească pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Ţărilor de Jos sunt obligate să prezinte un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 ore, în una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză.

Companiile de transport au primit de la autorităţile olandeze instrucţiuni de a verifica dacă pasagerii care se îmbarcă în ţările considerate de risc (inclusiv România) pentru a călători spre Regatul Ţărilor de Jos sunt în posesia unui rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, realizat cu maximum 72 ore anterior momentului călătoriei.

„Nu va fi permisă îmbarcarea persoanelor care nu vor prezenta rezultatul negativ al testului. Companiile aeriene vor informa pasagerii cu privire la aceste noi măsuri. Din informaţiile furnizate de Ministerul de Externe olandez, restricţia se aplică şi persoanelor aflate în tranzit aeroportuar”, transmite MAE, potrivit Mediafax.

Sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test PCR negativ persoanele cu vârsta sub 13 ani; călătorii din zone considerate sigure (din lista publicată: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/veilige-landen); lucrătorii şi studenţii din zona de frontieră (30 km faţă de frontieră); titularii de paşapoarte diplomatice sau ID-uri diplomatice emise de MAE olandez; şefii de stat şi membrii de guvern; persoanele care lucrează în domeniul transportului de mărfuri sau alte tipuri de transport (şoferii de camioane, persoanele care lucrează pe nave care transportă containere, vrachiere, cisterne, nave de pescuit, precum şi persoanele care lucrează în sectorul energetic pe platformele de petrol şi gaze şi în parcurile eoliene, companiile offshore care furnizează servicii acestui sector şi echipajul aerian, de croazieră şi de feribot atunci când călătoresc în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu); navigatorii care deţin carnet de marinar şi călătoresc în interes de serviciu.

Excepţiile nu se aplică navigatorilor de pe iahturi comerciale sau ambarcaţiuni de agrement; pasagerii zborurilor care nu au Olanda ca destinaţie finală, dar trebuie să aterizeze pe un aeroport olandez din cauza unor circumstanţe neprevăzute;

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

HOROSCOP 23 aprilie 2021

HOROSCOP 23 aprilie 2021

Iată ce vă rezervă astrele, în funcţie de zodie, pentru ziua de vineri, 23 aprilie 2021. Berbec Acorda atentie si nevoilor celor din jur. In ultima perioada te-ai concentrat mai mult asupra ta si ai uitat ca nu esti doar tu pe lume. Taur Te ocupi de o activitate care necesita un efort fizic marit. […]

Dănuț Aelenei (AUR): Observăm doar derapaje în ceea ce privește gestionarea pandemiei. Cine răspunde pentru criza din sănătate?

Dănuț Aelenei (AUR): Observăm doar derapaje în ceea ce privește gestionarea pandemiei. Cine răspunde pentru criza din sănătate?

Deputatul AUR Dănuț Aelenei trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa de responsabilitate și seriozitate a actualei coaliții de guvernare, precum și a celor responsabili de gestionarea pandemiei. Toate inițiativele și planurile acestora privind managementul crizei din sănătate s-au dovedit a fi un fiasco și au afectat grav cetățenii României. „La începutul pandemiei […]