Studiu: Un vaccin anti COVID-19 a generat un răspuns imun bun și la vârstnici

Studiu: Un vaccin anti COVID-19 a generat un răspuns imun bun și la vârstnici

Se pare că vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania farmaceutică AstraZeneca generează un răspuns imun robust și la persoanele în vârstă, categoria cu cel mai ridicat risc de a face o formă gravă a bolii.

AZD1222 declanșează anticorpi de protecție anti-COVID-19 și la vârstnici

Vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford împreună cu AstraZeneca generează un răspuns imun similar atât la adulții tineri, cât și la cei mai în vârstă, și ar putea fi pus la dispoziție pentru pacienții vulnerabili înainte de sfârșitul anului. Testele de sânge de imunogenitate, efectuate pe un subgrup de participanți la studii vârstnici, arată că vaccinul declanșează anticorpi de protecție și celule T în rândul persoanelor în vârstă – una dintre categoriile de populație cu cel mai mare risc de a face o formă gravă de COVID-19, scrie doc.ro.

Deși constatarea creează speranța că persoanele în vârstă vor putea construi astfel o formă de imunitate împotriva bolii, aceste teste pozitive de imunogenitate nu garantează că vaccinul se va dovedi în cele din urmă sigur și eficient. Este necesară o analiză suplimentară pentru această grupă de vârstă.

Vaccinul pare să ofere protecție împotriva formelor grave de COVID-19

Pe 8 decembrie, AstraZeneca a emis un comunicat privind rezultatele unei analize intermediare a studiului de fază III al vaccinului AZD1222, efectuată de Universitatea Oxford.

Revizuită și de alți cercetători și publicată în jurnalul științific The Lancet, analiza a demonstrat că vaccinul este sigur și eficient în prevenirea bolii COVID-19 simptomatice și că protejează împotriva formelor grave de COVID-19, scăzând, de asemenea, necesitatea de spitalizare.

Analiza intermediară pentru eficacitate s-a bazat pe 11.636 de participanți care acumulează 131 de infecții simptomatice din studiile de fază III din Marea Britanie și Brazilia efectuate de Universitatea Oxford.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]