Studiu: Răcelile pe care le-ai avut în trecut ar putea oferi o anumită protecție împotriva COVID-19

Studiu: Răcelile pe care le-ai avut în trecut ar putea oferi o anumită protecție împotriva COVID-19

Răcelile sezoniere pot fi destul de problematice, dar, în contextul pandemiei COVID-19, acestea pot oferi un beneficiu nesperat. Mai precis, cele mai recente cercetări sugerează că răcelile pe care le-ai avut în trecut ar putea oferi un anumit grad de protecție împotriva infecției respiratorii cu virusul SARS-CoV-2.

Studiul1 care prezintă această legătură a fost demarat de experți în boli infecțioase de la Centrul Medical al Universității din Rochester, iar oamenii de știință susțin și faptul că imunitatea împotriva COVID-19, obținută în urma răcelilor anterioare, poate dura pe o perioadă mai lungă de vreme, posibil chiar pe durata întregii vieți, scrie doc.ro.

Studiul a fost publicat în revista de specialitate mBio, și este primul care arată faptul că virusul SARS-Cov-2, responsabil pentru boala COVID-19, induce celule B de memorie, care sunt celule ale sistemului imunitar cu o durată de viață lungă care au rolul de a detecta agenții patogeni, de a crea anticorpi pentru a-i distruge și de a le memora pentru viitor. Așadar, data viitoare când agentul patogen încearcă să pătrundă în organism, aceste celule B de memorie pot interveni foarte devreme pentru a elimina infecția înainte de a se instala.

Deoarece celulele B de memorie pot supraviețui pentru zeci de ani, acestea ar putea oferi protecție împotriva virusului SARS-CoV-2 supraviețuitorilor COVID-19, în eventualitatea expunerii la virus din nou. Cu toate acestea, este nevoie de cercetări mai amănunțite pe acest subiect pentru a se putea confirma descoperirile.

Studiul este, de asemenea, primul care raportează reactivitatea celulelor B de memorie, ceea ce înseamnă că aceste celule, odată ce au atacat, în trecut, răceli cauzate de alte coronavirusuri, pot recunoaște, în egală măsură, virusul SARS-CoV-2.

Autorii studiului cred că aceste descoperiri pot însemna faptul că oricine a fost infectat,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Antrenorul de calibru dorit de Juventus

Eliminată încă din optimi în Champions League și ratând un deceniu de dominație în Serie A, Juventus vrea un nou antrenor după finalizarea sezonului actual. Dorit ca tehnician este nimeni altul decât Zinedine Zidane. Multe voci vorbesc despre o despărțire între Zidane și Real Madrid, iar ruptura s-ar putea produce în următoarele săptămâni. Chiar dacă […]