Studiu: Combinația lopinavir-ritonavir nu este un tratament eficient pentru pacienții internați cu COVID-19

Studiu: Combinația lopinavir-ritonavir nu este un tratament eficient pentru pacienții internați cu COVID-19

Rezultatele unui studiu recent, publicat în jurnalul științific The Lancet, indică faptul că utilizarea combinației de medicamente lopinavir-ritonavir pentru a trata pacienții spitalizați cu COVID-19 nu le reduce riscul de deces.

Multe ghiduri de îngrijire clinică au recomandat combinația lopinavir-ritonavir (antivirale aprobate pentru tratarea HIV/SIDA) spre a fi folosită în tratamentul pacienților spitalizați cu COVID-19. Însă aceste linii directoare ar trebui să fie actualizate, spun autorii cercetării de față, publicată în jurnalul științific The Lancet, citează doc.ro.

Aceste studiu, numit RECOVERY, desfășurat în 176 de spitale din Marea Britanie, este primul studiu clinic randomizat la scară largă care raportează efectele lopinavir-ritonavir la pacienții spitalizați din cauza bolii COVID-19.

„Tratamentul pentru COVID-19 cu combinația de medicamente lopinavir-ritonavir a fost recomandat în multe țări. Totuși, rezultatele acestui studiu arată că nu este un tratament eficient pentru pacienții internați în spital cu COVID-19”, a declarat profesorul Martin Landray de la Departamentul de Sănătate a Populației Nuffield, de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie, co-autor al studiului.

De când rezultatele preliminare ale cercetării au fost făcute publice în vara lui 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a oprit grupurile de tratament cu lopinavir-ritonavir implicate în alt studiu, numit SOLIDARITY, și a raportat că rezultatele lor intermediare sunt în concordanță cu cele prezentate în studiul de față.

Combinația lopinavir-ritonavir, ineficientă în tratarea bolii COVID-19

În perioada 19 martie – 29 iunie 2020, 1.616 pacienți din studiul RECOVERY au fost randomizați pentru a primi lopinavir-ritonavir, în timp ce 3.424 pacienți au primit îngrijire obișnuită. Cei aflați pe combinația alcătuită din cele două medicamente au primit 400 mg lopinavir și 100 mg ritonavir pe cale orală la fiecare 12 ore timp de 10 zile sau până la externare, dacă această situație a intervenit mai devreme de 10 zile.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Totodată, 32,4% dintre copiii participanți la studiul menționat mai sus afirmă că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet și timpul petrecut în mediul online. La rândul lor, părinții beneficiari ai programului Ora de Net consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de […]

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Dracii joacă tontoroiul la lumina zilei. Au ieșit legiune la suprafață și nu se mai feresc. Sub stindardul COVID, lumea se îndrăcește cu o repeziciune uluitoare. Bătălia dintre Copiii Luminii și Copiii Întunericului, despre care vorbea monseniorul Vigano, a ajuns și pe malurile Dâmboviței. La fel ca pe Potomac, odraslele beznei sunt excelent organizate, înarmate […]