Sir David Attenborough s-a vaccinat împotriva COVID-19 / Mesajul naturalistului britanic

Sir David Attenborough s-a vaccinat împotriva COVID-19 / Mesajul naturalistului britanic

Sir David Attenborough se numără printre personalităţile care s-au vaccinat recent împotriva COVID-19, a confirmat reprezentantul său, relatează marţi BBC potrivit Agerpres.

Vestea conform căreia celebrului naturalist britanic, în vârstă de 94 de ani, i-a fost administrat vaccinul vine la câteva zile după ce Palatul Buckingham a anunţat că regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort Philip au primit prima doză în cadrul imunizării împotriva COVID-19.

Nu a fost dezvăluit care dintre vaccinurile disponibile i-a fost administrat lui David Attenborough sau data exactă a inoculării.

Gazda emisiunii „A Perfect Planet” se numără printre personalităţile britanice care au primit prima dintre cele două doze de vaccin, precum Prue Leith („The Great British Bake Off”), actorul Sir Ian McKellen, coregraful Lionel Blair şi actriţa Joan Collins.

În prezent, există trei vaccinuri aprobate pentru administrare în Marea Britanie: Oxford-AstraZeneca, Pfizer-BioNTech şi Moderna. În cazul celui din urmă, dozele sunt aşteptate să sosească până în primăvară, notează BBC.

Sir David Attenborough, care s-a izolat la domiciliul său din Londra, a declarat într-un interviu acordat luna trecută pentru The Telegraph că va accepta cu siguranţă invitaţia de a fi vaccinat când îi va veni rândul.

„La 94 de ani, cred că am dreptul!”, a glumit acesta cu jurnaliștii britanici.

„Sunt încă un om de ştiinţă capabil, sper, pentru a realiza că aceasta este calea de urmat”.

El a adăugat că munca depusă pentru dezvoltarea vaccinurilor a demonstrat efectele pozitive ale cooperării internaţionale în combaterea problemelor globale, printre care se numără criza climatică.

„Acesta (virusul) a atras atenţia asupra faptului că nu suntem atât de omnipotenţi şi că nu deţinem în totalitate controlul, aşa cum credem”, a declarat naturalistul pentru publicaţia menţionată.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

WTA Roma: Patricia Țig a ratat calificarea pe tabloul principal

WTA Roma: Patricia Țig a ratat calificarea pe tabloul principal

Patricia Țig, locul 64 ATP și favorită 5 în calificări, a ratat calificarea pe tabloul principal la turneul de la Roma (WTA 1000). Țig a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de Christina McHale (SUA/90 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-2. Meciul a durat două ore şi 10 minute. Pentru prezenţa în calificări la Roma, […]

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Imagini spectaculoase şi rare cu cocoşi de munte dansând au fost făcute publice de Administraţia Parcului Natural Apuseni (APNA), una dintre principalele arii protejate care se află şi pe teritoriul Bihorului. Camerele montate de rangeri au suprins ritualul nupţial al păsărilor. Înregistrarea video a fost postată pe pagina de Facebook a parcului. „Cocoşul de munte […]