Șeful Terapia Cluj: „Să facem centre de vaccinare în mijlocul protestelor”

Șeful Terapia Cluj: „Să facem centre de vaccinare în mijlocul protestelor”

Să facem puncte de vaccinare în zonele de demonstraţie, să manifestăm, să strigăm, să fim supăraţi pe virus şi de aceea să ne vaccinăm, ca să scăpăm de el, propune Dragoș Damian. „Pentru asta guvernul să ne dea 50 de lei şi o zi liberă”. 

„Când o să fim 7-8 milioane dintre noi vaccinaţi, probabil n-o să mai trebuiască să purtăm mască. Un calcul pe colţul mesei arată că poate fi vorba de 5 milioane de angajaţi, plus 3 milioane de seniori, peste 60 de ani. Asta se va întâmpla, din calculele statistice, undeva în iunie. Astfel, în concedii vom avea certificate de vaccinare, cu care vom putea călători fără griji, alternativă fiind un test RT-PCR negativ, care la o familie de patru persoane va trece de 1.000 de lei. Vaccinul este gratis.

Ce facem acum, coborându-ne scuturile, cum se spune, este să invităm valul 3 în case. Nu la noi, ci la părinții și la bunicii noștri, încă nevaccinați. Și la colegii de serviciu, încă nevaccinați. Nu servește nimănui, în special economiei, care nu îşi va reveni nici măcar anul asta, cu toate planurile naționale de redresare și reziliență (PNRR) din lume. Apropo, polonezii au 30.000 de cazuri pe zi. Sunt în lockdown total. Iar pentru guvern, mesajul este același pe care-l dau de patru luni. Funcționează excelent condiționarea pozitivă, și așa dăm destulă condiționare negativă.

Dacă angajatorii ar putea da o sumă de bani (deductibilă, de aceea apelul este la guvern) salariatului vaccinat, ar fi mai mult entuziasm de vaccinare. Și dacă ar fi și o zi liberă după vaccinare, mai ales că uneori reacțiile adverse reclamă repaus a doua zi, am fi în situația de condiționare pozitivă ideală. La 2 milioane de vaccinați și cu teste rapide de cumpărat la toți pașii, nu sunt sigur că testarea mai face sens, dar testele au fost oricum achiziționate, cineva a făcut bani buni din teste și acum vrea să facă bani buni din testare.

Ni se spune că proiectele de testare sunt sugerate de specialiști, de epidemiologi, însă dați-mi voie să sper că nu sunt aceiași care, în noiembrie 2020, au închis piețele și au lăsat mall-urile deschise sau acum au sugerat închiderea magazinelor la ora 18:00, creând cozi începând cu ora 16:00 în magazine și supercozi după ora 18:00 la benzinării.

Avem multe restricții care nu fac altceva decât să obosească și să enerveze oamenii.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 505.000 de persoane se află, în prezent, pe lista de aşteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID, Clujul fiind județul din țară cu cele mai multe persoane înscrise pentru imunizare. Coordonatorul Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți că, în prezent, pe lista de aşteptare pentru imunizare sunt peste o […]