Secțiile ATI din Timișoara sunt pline. Soluția este tratarea la domiciliu a cazurilor medii Covid-19

Secțiile ATI din Timișoara sunt pline. Soluția este tratarea la domiciliu a cazurilor medii Covid-19

Medicul Virgil Musta, Șțeful Secţiei de Boli Infecţioase 2 de la Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara, a atras atenția duminică, într-o intervenție la Realitatea Plus, că secțiile ATI din județ sunt deja pline, soluția fiind tratarea la domiciliu a cazurilor medii Covid-19. Acesta a menționat că situația alarmantă îi afectează foarte mult pe medici. ”Este foarte dificil în conștiința noastră să anunți un om că nu ai unde să-i găsești loc și să-l trimiți la domiciliu cunoscându-i șansele de supraviețuire”, a spus Musta.

”Vedem că terapiile intensive deja nu mai au locuri, se transferă pacienți dintr-un județ în altul, iar secțiile de boli infecțioase și secțiile Covid ale spitalelor suport abia mai fac față valului de pacienți care vin în forme medii și severe de boală și care necesită oxigeno-terapie.

Numărul de cazuri fiind foarte mare, automat și numărul de cazuri severe este foarte mare.

La secțiile ATI din Timișoara sunt probleme foarte mari pentru că nu mai sunt locuri. Acum avem o persoană care este în UPU Arad și se încearcă să se găsească un loc, pentru că nici Aradul nu mai are loc, undeva în județ sau în altul.

La Timișoara, de două zile funcționeză o secție care a fost preluată de Spitalul ”Victor Babeș”, unde am mai primit 45 de paturi, din care jumătate deja s-au umplut. Este vorba să se mai deschidă două secții în secția de Medicină a Muncii. Este posibil ca și Spitalul Județean să mai deschidă o secție pentru Covid, dar dup-aia cred că resursele vor fi limitate și nu se vor mai putea deschide secții. Eu am deja un proiect în care încercăm să tratăm formele medii de boală la domiciliu”, a declarat medicul.

Musta a subliniat că situația îi afectează foarte mult inclusiv pe medici,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare