Se deschid școlile! Anunțul făcut de Monica Anisie

Se deschid școlile! Anunțul făcut de Monica Anisie

Elevii din clasele terminale se întorc la cursuri

Ministrul Educației a precizat că școlile se vor redeschide doar pentru elevii claselor terminale. Toți elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor reveni fizic la școală, însă doar pentru pregătirea în vederea susținerii examenelor naționale.

elevi cu masca in banci la scoala

Totuși, Anisie nu a precizat când ar urma să se întâmple acest lucru: „Așa cum am procedat și în primăvară, am redeschis unitățile de învățământ pentru două săptămâni, tocmai pentru a da posibilitatea copiilor să revină în spațiul școlii și să facă ore de pregătire cu profesorii pentru examenele naționale. Am experimentat deja acest lucru și vom continuă”, a declarat ministrul Educației, potrivit capital.ro.

Potrivit unui raport oficial de cercetare “Învățarea la distanță”, citat de site-ul edupedu.ro, aproape jumătate dintre elevii claselor terminale, care au avut examene anul acesta, au făcut meditații cât timp au fost închise școlile. Aproximativ 47% dintre elevii din clasa a VIII-a și 42% dintre cei de clasa a XII-a au participat la meditații online pentru examenele pe care le-au susținut în această vară.

Grădinițele și școlile ar putea fi redeschise gradual

Grădinițele și școlile ar putea fi redeschise gradual, fără să se mai țină cont de rata de incidență a noului coronavirus. Inspectorul școlar general Mihai Mureșan de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, este convins că România ar trebui să ia exemplul Franței sau Angliei, țări care au închis tot mai puțin școala.

Citește și: S-a decis! Ministerul Educației nu va mai organiza olimpiade școlare în acest an

„Părerea mea este că trebuie întotdeauna trebuie să facem în așa fel încât ultima instituție care să fie închisă să fie școala. Mă uit la ce se întâmplă în Franța sau în Anglia.

 » sursa: qbebe.ro

Articole similare