Science News: Puerto Rico alocă 8 milioane de dolari pentru reconstruirea telescopului Arecibo

Science News: Puerto Rico alocă 8 milioane de dolari pentru reconstruirea telescopului Arecibo

O licărire de speranță a apărut pentru telescopul Arecibo Observatory la sfârșitul anului trecut. „El Nuevo Dia” informează că Vanda Vazquez, guvernatoarea teritoriului Puerto Rico, a semnat un ordin executiv prin care aprobă alocarea a 8 milioane de dolari pentru refacerea radiotelescopului. Reconstrucția este importantă ca subiect de „politică publică” și restabilirea telescopului ca „un centru educațional de clasă mondială”, a transmis biroul guvernatoarei.

National Science Foundation (NSF) a anunțat că va demola observatorul întrucât reparațiile pot fi periculoase, dar aceasta nu exclude construirea unei noi clădiri în locul aceleia.

Acesta nu poate fi decât un început. Fondurile de 8 milioane de dolari probabil că nu vor fi suficiente pentru reconstrucția telescopului. „Endgaget” a solicitat comentarii de la NSF despre angajamentul financiar, pentru că este de pe acum sigur să presupunem că reinstalarea va cere ajutor suplimentar.
Un purtător de cuvânt al NSF a răspuns:

„Practica NSF de finanțare și construire de infrastructură de mari dimensiuni, inclusiv telescoape, este o procedură bine stabilită și multianuală care presupune evaluarea necesităților comunității științifice, primirea răspunsurilor de la cercetători și alți parteneri, considerarea impactului de mediu și cultural, precum și colaborarea cu Congresul. Întrucât Observatorul Arecibo de 305 m s-a prăbușit recent, NSF nu poate comenta în acest moment despre planuri viitoare potențiale. Dar vom continua să lucrăm cu Congresul pe acest subiect.

NSF subliniază că observatorul nu se închide. Vor continua cercetările pe baza datelor arhivate de la telescopul de 305 m și NSF caută căi de reluare a operațiunilor cât mai curând posibil cu altă infrastructură a telescopului, inclusiv telescopul de 12 m și instalațiile LIDAR. NSF va continua să lucreze la degajarea și securizarea amplasamentului telescopului de 305 m și intenționeză să colaboreze cu Puerto Rico pentru a găsi noi moduri de a sprijini comunitatea științifică și cea locală”.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Totodată, 32,4% dintre copiii participanți la studiul menționat mai sus afirmă că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet și timpul petrecut în mediul online. La rândul lor, părinții beneficiari ai programului Ora de Net consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de […]

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Dracii joacă tontoroiul la lumina zilei. Au ieșit legiune la suprafață și nu se mai feresc. Sub stindardul COVID, lumea se îndrăcește cu o repeziciune uluitoare. Bătălia dintre Copiii Luminii și Copiii Întunericului, despre care vorbea monseniorul Vigano, a ajuns și pe malurile Dâmboviței. La fel ca pe Potomac, odraslele beznei sunt excelent organizate, înarmate […]