SCENARIU ROȘU pentru un oraș și mai multe localități din Cluj

SCENARIU ROȘU pentru un oraș și mai multe localități din Cluj

Un oraș și mai multe comune din județul Cluj își schimbă de joi scenariile de funcționare, unele trec pe „roșu”, altele pe „galben”.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a stabilit marți, prin hotărârile nr. 51, 53 și 54 din 30 martie 2021, că începând de joi, 1 aprilie 2021, până la data ieșirii din vigoare a H.G. nr. 293/2021, respectiv 12 aprilie 2021, în orașul Huedin (4,18) și comunele Bobâlna (4.18), Petreștii de Jos (3.62), Iara (4.44), Călărași (6.76),  Luna (3.22), Recea-Cristur (3.63), Tureni (5.03), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 cazuri la1.000 de locuitori, se aplică măsurile aferente scenariului roșu. 

Astfel, localurile vor putea funcționa, timp de 14 zile, doar la exterior, barurile și cluburile rămân închise, la fel și sălile de jocuri de noroc și cele de spectacole. De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise, iar la școlile trec de luni în scenariul roșu, astfel că vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță și cei din clasele primare, plus jumătate din cei aflați în clasele terminale, unde se va aplica scenariul hibrid.

De asemenea, acolo unde incidenta infectărilor cu noul coronavirus depășește 4 cazuri la mie, se aplică și noile restricții impuse de Guvern, astfel, îvineri, sâmbătă și duminică, magazinele se închid la ora 18:00 și circulația este interzisă de la ora 20:00.

Totodată, comunele Gilău (2.63), Izvoru Crișului (2.02), Cătina (1.76), Mănăstireni (2.90) și Săndulești (2.73), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, vor funcționa de la 1 aprilie până pe 12 aprilie, în scenariul galben. 

Aceasta înseamnă că organizarea şi desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Organizarea şi desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului şi în intervalul orar 06:00-22:00, cu respectarea obligațiilor stabilite ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului.

Nu este permisă activitatea în baruri,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 505.000 de persoane se află, în prezent, pe lista de aşteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID, Clujul fiind județul din țară cu cele mai multe persoane înscrise pentru imunizare. Coordonatorul Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți că, în prezent, pe lista de aşteptare pentru imunizare sunt peste o […]