Scandalul de la FC Barcelona: Fostul președinte, eliberat

Scandalul de la FC Barcelona: Fostul președinte, eliberat

Fostul preşedinte al FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a fost pus în libertate după ce a fost audiat, marţi, în cazul „Barcagate”.

Bartomeu, la fel ca Jaume Masferrer, fost membru al conducerii clubului, a fost audiat marţi dimineaţă, însă cei doi s-au prelevat de dreptul de a nu face nicio declaraţie.

Cei doi au fost reţinuţi luni.

Judecătorul care se ocupă de caz a anunţat că „ancheta rămâne în desfăşurare„.

Potrivit presei spaniole, percheziţiile efectuate la sediul FC Barcelona sunt legate de ancheta privind „Barcagate”, caz care a apărut în urmă cu un an.

La 17 februarie 2020, FC Barcelona a negat că ar fi la originea unei campanii de calomnie pe reţelele de socializare, care viza persoane importante ale clubului pentru a îmbunătăţi imaginea lui Josep Maria Bartomeu, care a demisionat la 27 octombrie.

Cadena Ser a arătat, într-o anchetă, că Barca a plătit un milion de euro în şase facturi separate către compania I3 Ventures, cu care clubul a întrerupt legăturile de atunci.

Lionel Messi, Pep Guardiola, Xavi şi Gerard Pique ar fi fost printre cei vizaţi de I3 Ventures, într-o campanie de trei ani.

Aceasta a inclus atacuri împotriva reticenţei lui Messi de a semna un nou contract cu Barca, în timp ce Pique a fost vizat în urma proiectului său de revigorare a Cupei Davis, relatează News.ro.

Această operaţiune a poliţiei vine cu şase zile înainte de alegerile pentru preşedinţia FC Barcelona, programate duminică, la care suporterii-acţionari vor fi chemaţi să aleagă între Joan Laporta, Toni Freixa şi Victor Font.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

Voi ne-ați îngenuncheat părinții! – CRITICII.RO

Voi ne-ați îngenuncheat părinții! – CRITICII.RO

”Căderea domnilor, bucuria nebunilor”, așa poate fi descrisă tragedia neamului românesc după decembrie 1989. Ne-am bucurat când kgb-istul Iliescu și Brucan ne rânjeau în față. Nu pot uita fața lui Brucan când îi înfiera pe golanii din Piața Universității. Am crescut cu chipurile acestor criminali în minte, am înțeles cine sunt și nu am uitat […]