Sarcina iarna: cum te protejezi și cum îți întărești imunitatea

Sarcina iarna: cum te protejezi și cum îți întărești imunitatea

În lunile de sarcină, în special iarna, este important să îți protejezi organismul și să eviți să te îmbolnăvești. Ce poți face în acest sens?

Sursă foto: Shutterstock

Aliatul tău cel mai de preț în perioada sarcinii îți este sistemul imunitar, așa că nu trebuie să treci cu vederea alimentele ori suplimentele care te ajută să lupți contra îmbolnăvirii, mai ales că sarcina devine o perioadă ceva mai dificilă în lunile de iarnă. Că viitoare mămică, eșți mai expusă riscului de infecții, de tușe și de răceală ori gripă, iar frigul din lunile reci poate duce la dureri și disconfort, mai ales că unele medicamente sunt interzise în sarcină.

Însă chiar și fără medicamente, poți face față iernii, te poți proteja și îți poți întări sistemul imunitar. Iată cum:

Bea suficientă apă pentru a rămâne hidratată

Iarnă, mai ales din cauza temperaturilor scăzute, ne face să uităm de multe ori să bem apă, ceea ce nu este benefic pentru nimeni, cu atât mai mult pentru viitoarele mămici. Pentru că aerul este uscat, corpul are nevoie de o cantitate mare de apă și în timpul iernii. Nu fi tentată să înlocuieșți apă cu alte băuturi, chiar dacă sunt variante sănătoase (cum ar fi apă de cocos și sucurile naturale). Reține că apă simplă este cea mai bună modalitate pentru a te menține hidratată.

Poartă haine călduroase, potrivite pentru frigul iernii

Cel mai important în aceste luni este să te simți confortabil și să porți haine călduroase. Îți poți cumpăra o jachetă călduroasă, pentru că această te va ajută să îți menții căldura corporală. Un pont bun ar fi să nu cumperi neapărat o geacă special creată pentru gravide, pe care să o porți doar câteva luni. O opțiune mai înțeleaptă ar fi să alegi o geacă de iarnă croită în așa fel încât să o poți purta și după ce nașți.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

 Ziua Mondiala a Hemofiliei 2021, în Timiș

 Ziua Mondiala a Hemofiliei 2021, în Timiș

Cu prilejul Zilei Mondiale a Hemofiliei 2021, prof.dr. Margit Serban, transmite un mesaj de solidaritate și speranță tuturor suferinzilor și familiilor lor. “Mereu, nu doar cu acest prilej,  pacienții noștri ne sunt în gând,  în suflet. De-a lungul timpului, mici sau mai mari pacienți, mămici ne-au împărtășit din trăirile lor prin cuvântul scris. Împreună am […]