Rusia neagă că s-ar afla la originea atacurilor cibernetice care au vizat Statele Unite

Rusia neagă că s-ar afla la originea atacurilor cibernetice care au vizat Statele Unite

Kremlinul a negat luni că s-ar afla la originea valului de atacuri cibernetice care au vizat servicii federale şi companii din Statele Unite, denunţând acuzaţiile care arătau către Rusia ca fiind „nefondate” şi „rusofobe”, relatează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Dmitri Peskov

Aceste atacuri cibernetice „nu au nimic de-a face cu noi, deoarece Rusia nu este implicată în aceste atacuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Toate acuzaţiile de implicare rusă sunt absolut nefondate şi se înscriu într-o continuare a rusofobiei oarbe, pe care o constatăm cu fiecare incident”, a adăugat el.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat că implicarea Moscovei în acest caz este „destul de clară”, însă preşedintele Donald Trump a minimalizat rolul Rusiei în acest incident.

Potrivit grupului american de securitate informatică FireEye, chiar el victima atacurilor cibernetice de săptămâna trecută, guverne şi companii din domeniul consultanţei, tehnologiei şi energetic au fost vizate în primăvara anului 2020 în America de Nord, în Europa, Asia şi Orientul Mijlociu.

În Statele Unite, Departamentul de Securitate Internă, Departamentul Trezoreriei şi Comerţului, precum şi mai multe agenţii federale au fost afectate, potrivit informaţiilor din presă.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de […]

Ionuț Neagu (AUR):  Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra  sănătății umane și a mediului înconjurător

Ionuț Neagu (AUR): Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra sănătății umane și a mediului înconjurător

În perioada 2021-2024 vor fi adoptate o serie de măsuri care să răspundă eficient nevoilor de creștere a  conectivității, în contextul dezvoltării tehnologiei 5G, după cum arată Programul de guvernare pentru acești patru ani. Având în vedere că în presă au apărut mai multe materiale care atrag atenția opiniei publice asupra impactului negativ al tehnologiilor […]