Rusia, acționată la CEDO pentru „asasinate ţintite” împotriva unor presupuşi opozanţi

Rusia, acționată la CEDO pentru „asasinate ţintite” împotriva unor presupuşi opozanţi

Rusia a fost acționată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) de Kiev pentru comiterea unor „operaţiuni de asasinate ţintite împotriva unor presupuşi opozanţi”.

AFP informează că, potrivit sesizării depuse vinerea trecută, aceste asasinate au fost comise „în Rusia şi pe teritoriul altor state, între care alte state membre ale Consiliului Europei, în afara unei situaţii de conflict armat”, a precizat instanţa cu sediul la Strasbourg.

Sesizarea nu este singulară, de-a lungul vremii Ucraina a introdus alte nouă cereri împotriva Moscovei, dintre care patru sunt în curs de examinare la Curte, braţul judiciar al Consiliului Europei, ale cărei membre sunt Rusia şi Ucraina.

Guvernul ucrainean acuză de asemenea Rusia că „nu a anchetat aceste operaţiuni de asasinare şi de organizare deliberată a unor operaţiuni de disimulare având ca scop contracararea eforturilor de găsire a celor responsabil”.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Putin, învins: Trupele rusești se retrag de la frontiera Ucrainei

Putin, învins: Trupele rusești se retrag de la frontiera Ucrainei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat joi anunţul Moscovei cu privire la o retragere a unor zeci de mii de militari ruşi comasaţi la frontiera Ucrainei, a căror desfăşurare a provocat o creştere importantă a tensiunilor pe scena internaţională, relatează AFP. ”Reducerea trupelor la frontiera noastră conduce la o reducere proporţională a tensiunilor”, apreciază, într-un mesaj […]

SUA: După vaccinare, 6000 de americani au fost infectați cu COVID

SUA: După vaccinare, 6000 de americani au fost infectați cu COVID

Aproximativ 6.000 de infectări Covid au fost raportate în rândul americanilor care au primit deja ambele doze ale serului, potrivit directorului Centrului de Prevenție și Control al Bolilor (CDC), Rochelle Walensky. Procentual, 0,007% dintre cei 84 de milioane de cetățeni complet imunizați au fost contaminați. „Deși datele sunt preluate din 43 de state (din totalul […]