Rotarienii s-au reunit la Parada inimilor 2020, în Parcul Copiilor din Timișoara

Rotarienii s-au reunit la Parada inimilor 2020, în Parcul Copiilor din Timișoara

Cluburile Rotary din Timișoara au organizat „Promenada inimilor” 2020, duminică 4 octombrie, în Parcul Copiilor, pentru a marca Ziua internațională a inimii, care a avut loc în 29 septembrie.

Prof. univ. dr. Dan Gaiță, coordonatorul evenimentului, a subliniat, încă o dată, că scopul manifestării – care se desfășoară an de an în zeci de orașe din România – este încurajarea populaţiei să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Manifestarea a avut loc cu sprijinul Societății Române de Cardiologie și al Forumului Național de Prevenție

Traseul din Timișoara are o lungime de 3 km și este situat în Parcul Copiilor. Exercițiul de mișcare s-a desfășurat prin organizarea unei plimbări în grup, la care au fost locuitorii oraşului Timișoara  să participe.

Cluburile Rotary din Timișoara sunt implicate activ în proiecte sociale, medicale, educaționale și culturale cu impact mare în comunitatea regională și națională. Motivați de principiul ”A servi mai presus de tine însuți!”, membrii rotarieni susțin principiile sănătoase, de pervenție, de mișcare în aer liber sau campaniile anti-fumat etc.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Comentarii

comentarii

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Mini-elicopterul Ingenuity al NASA a scris, luni, istorie, efectuând primul zbor al unui dispozitiv motorizat în atmosfera unei alte planete, Marte. Potrivit NASA, mini-elicopterul cu greutatea de 1,8 kilograme şi cu două rotoare a efectuat primul său zbor, timp de 40 de secunde, aşa cum era planificat. Zborul pe Marte reprezintă o adevărată provocare, deoarece aerul de pe […]

De ce zborul lui Ingenuity pe Marte este un moment istoric

De ce zborul lui Ingenuity pe Marte este un moment istoric

Doar trei metri au fost suficienți pentru ca un mic elicopter să facă istorie. Ingenuity a zburat 40 de secunde, dar a fost suficient pentru a fi stabilită o premieră: o mică aeronavă motorizată se ridică de la sol pe o altă planetă. Dincolo de semnificația istorică, zborul acestui aparat de 1,8 kg poate schimba […]