România obține o remiză în Irlanda de Nord și își îndeplinește obiectivul în Liga Națiunilor

România obține o remiză în Irlanda de Nord și își îndeplinește obiectivul în Liga Națiunilor

În ultimul meci al anului, “tricolorii” au încheiat la egalitate, scor 1-1, împotriva cele mai slab cotate formații din grupă, însă vor face parte din a doua urnă valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial.

Pe o ploaie tipic britanică, partida de la Belfast a avut un start echilibrat. Cele două formații au încercat să se studieze reciproc și să găsească breșe în defensiva adversă. Prima ocazie a României a venit în minutul 8, când Man a șutat pe poartă, însă goalkeeper-ul nord-irlandez a reținut fără probleme.

Echilbrul din joc s-a menținut și în următoarele minute, însă, treptat, gazdele au încercat să îi împingă pe elevii lui Rădoi spre poarta lui Tătărușanu. Deși nu au avut ocazii importante, nord-irlandezii au părut mai activi, în timp ce românii au părut lipsiți de soluții.

Până la pauză Fl. Tănase a mai avut o șansă, după o combinație Nedelcearu-Man, însă șutul atacantului de la FCSB a fost blocat de apărarea gazdelor. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Deși păreau concentrați la ieșirea de la cabine, “tricolorii” au evoluat chiar mai slab în actul secund. La 10 minute de la reluare, gazdele i-au surprins pe români la o lovitură de colt, iar Boyce a deschis scorul (55). Elevii lui Mirel Rădoi au răspuns câteva minute mai târziu, când Marin a executat bine o lovitură liberă, însă Cristea a deviat cu capul pe lângă poartă (62).

Chiar dacă România avea nevoie de un gol egalizator, “tricolorii” au mărit ritmul doar în ultimul sfert de oră de joc. Șutul de la distanță al lui Marin, respins acrobatic de Peacock-Farrell a dat semnul revenirii pentru români (76). La intrarea în ultimele 10 minute de joc, Tănase a centrat în careu, iar Bicfalvi a reușit să restabilească egalitate, cu un șut la colțul scurt (81).

Ultimele secvențe de joc le-au aparținut “tricolorilor”, însă România nu a mai reușit să înscrie, iar rezultatul final al jocului de la Belfast a fost 1-1.

Echipe de start:

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard, J.Evans, Cathcart – Kennedy (Lewis ‘66), McNair, Smith (Galbraith ‘79), McCain, Dallas – Magennis (McLaughlin ‘79), Boyce (Washington ’66 )

România: Tătărușanu – Cristea, Nedelcearu, Toșca (Bicfalvi ’74) – Crețu (Mogoș ‘64), Marin, Nistor, Camora – Man (Maxim ’64), Alibec (Băluță ‘87), Fl. Tănase (Ganea ‘87)

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Arafat nu are voie să fie și secretar de stat și președinte al Fundației pentru SMURD

Arafat nu are voie să fie și secretar de stat și președinte al Fundației pentru SMURD

Președinte PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a înaintat, ieri, atât către Agenția Națională a Funcționarilor Publici, cât și către Ministerul Justiției, sesizări privind încălcări ale legii de către Raed Arafat. Liderul PMP Constanța îl acuză pe Arafat că, potrivit legii, mai exact articolul 24, alineatul 4, din OUG 26/2000, nu are voie sa ocupe și funcția […]

Aplicatia Extasy, deţinută de fondatorul Untold, a atras investiţii de 1 milion euro

Aplicatia Extasy, deţinută de fondatorul Untold, a atras investiţii de 1 milion euro

Zborul cu elicopterul, cu avionul, trasee extreme cu motocicleta, o zi întreagă la golf sau chiar un zbor cu parapantă, toate sunt la un click distanță acum pe aplicația experiențelor spectaculoase, Extasy. Fondatorul festivalurilor UNTOLD și Neversea, Bogdan Buta, alături de alți investitori au pornit în luna decembrie acest proiect care a adunat deja investiții […]