România a rămas fără Remdesivir singurul tratament autorizat pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19

România a rămas fără Remdesivir singurul tratament autorizat pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid-19

Pandemia ne aduce într-o criză pe care niciun oficial nu a anticipat-o: avem ventilatoare, avem locuri la terapie intensivă nu mai avem medicamente pentru COVID.

Remdesivir, singurul tratament autorizat pentru această boală s-a terminat în marile spitale din ţară. Autorităţile spun că vom primi săptămâna viitoare doze noi, dar medicii spun că sunt prea puţine.

Cristian Oancea, manager, Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: ”Având foarte multe forme severe de sars cov 2, săptămâna trecută am epuizat ultimele flacoane. În jur de 3, 4 pacienţi sigur ar avea nevoie. Încercăm să ne descurcăm cu ce avem”.

Practic, bolnavii sunt trataţi nu cu un medicamernt ci cu alte trei care-l înlocuiesc. Şi asta deşi Remdesivirul este singurul medicament autorizat în toată uniunea europeană pentru COVID-19.

Medcii spun că s-a dovedita fi cel mai eficient în lupta cu noul coronavirus, pentru că blochează înmulţirea virusului. În Capitală, la Spitalul Colentina există doze pentru cei la care a fost iniţiat tratamentul dar nu şi pentru bolnavii noi. Cum s-a ajuns aici?

României i-au fost alocate de către Comisia Europeană aproape 14 mii de flacoane de Remdesivir. Ele ajung pentru tratarea a 2.800 de pacienţi. Până acum au fost distribuite către spitalele din ţara noastră în jur de 11 mii de flacoane. Iar restul de 2.600 ar urma să ajungă săptămâna viitoare. Dozele sunt însă insuficiente, se plâng medicii

Comisia Europeană recomandă ţărilor să testeze pacienţii spitalizati atat pentru Covid-19, cat si pentru gripa o dată cu venirea sezonului rece.

România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiți până acum pentru testele PCR.

Comentarii

comentarii

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Un „prinț nigerian” a fost arestat de FBI după ce s-a lăudat pe Instagram cu banii obținuți din înșelăciuni – FOTO

Un „prinț nigerian” a fost arestat de FBI după ce s-a lăudat pe Instagram cu banii obținuți din înșelăciuni – FOTO

Un influencer nigerian cunoscut pentru etalarea stilului său de viață extravagant pe platformele social media a pledat vinovat în Statele Unite pentru spălarea de bani, relatează Insider. Procurorii americani l-au acuzat pe Ramon Abbas, ce folosește numele de utilizator „hushpuppi” pe Instagram, că a obținut peste 24 de milioane de dolari din înșelăciuni. Bărbatul în […]

Care este temperatura maximă pe care o poate suporta corpul uman?

Care este temperatura maximă pe care o poate suporta corpul uman?

Căldurile extreme devin o amenințare tot mai mare pentru sănătatea umană în contextul schimbărilor climatice care au dus la valul de temperaturi record înregistrate în această vară în întreaga lume. Corpul uman este rezistent dar are și el un punct la care cedează. Așadar, care este cea mai ridicată temperatură pe care o poate suporta […]